Jai Hindley beleeft droom in de Giro: "Maar jammer dat ik roze van Wilco overneem"

  Jai Hindley pronkt op het podium met de roze leiderstrui.

  Jai Hindley begint morgen zonder voorsprong, maar wel in de roze trui aan de slottijdrit van de Giro. "Je weet nooit hoe de benen gaan reageren op het einde van een grote ronde", zegt de 24-jarige Australiër van Team Sunweb.

  Jai Hindley had een klein beetje gemengde gevoelens met de roze trui om zijn schouders. "Het is jammer dat ik die trui van mijn ploegmaat Wilco Kelderman overneem, maar gelukkig blijft de trui in de ploeg", zegt de Australische klimmer.

   

  "Dit roze is al een droom sinds ik een kleine jongen was. Dit waren drie ongelooflijk harde weken en ik denk dat ik deze roze trui wel verdien."

   

  "We wisten dat het moeilijk zou worden en dat Ineos bergop hard zou rijden. Ik kon volgen, Wilco niet en hij verloor veel tijd. Dus het was aan mij om aan te vallen en dat roze te grijpen."

  We zijn wel op het einde van een rittenkoers van drie weken. Je weet nooit hoe die benen gaan reageren.

  Jai Hindley

  "Jammer genoeg kon ik geen tijd nemen op Tao Geoghegan Hart. Zondag zal ik de tijdrit van mijn leven moeten rijden." Zondag eindigt de Giro met een tijdrit van 15 kilometer in Milaan.

   

  "Ik ga zondag gewoon alles geven en dan zien we wel. Tao heeft al laten zien dat hij kan tijdrijden, maar we zijn wel op het einde van een rittenkoers van drie weken. Je weet nooit hoe die benen gaan reageren."

   

  "Dat is het mooie aan de Giro, zo'n harde koers. Ik kan in elk geval trots zijn op mijn prestatie en ik geef me voluit om die trui te houden."

  "Ik heb zelfs familie in Italië"

  Hindley heeft een speciale band met Italië, waar hij een jaar lang leefde toen hij 18 jaar oud was. "Deze trui dragen is een enorme eer. Italië is een van de plaatsen waar ik enorm graag koers."

   

  "Ik houd zo veel van het land, de mensen, de cultuur, ik heb hier gekoerst (bij Aran Cucine, een belofteploeg), ik heb zelfs familie hier wonen. Hier dan de trui pakken heeft een bijzondere betekenis."

  Bekijk een verslag van de voorlaatste rit in de Giro

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdBoedapest - Visegrád195 kmvan der Poelvan der Poel
  2individuele tijdrit