BV-fans over de derby: "Wij hebben Holzhauser niet nodig"

  Zondag om 13.30u staat de match tussen Antwerp en Beerschot op het programma. Voor voetbalminnend Antwerpen is er geen discussie mogelijk: het gaat om de derby der derby's. Zo zien ook Tia Hellebaut (fan van Beerschot) en Luk Wyns (fan van Antwerp) het.

  "De kloof is kleiner dan verwacht"

  Objectief gezien is Antwerp tegen Beerschot sowieso een sportief aantrekkelijke affiche. De nummer vijf staat tegenover de nummer drie in de stand. Door een Antwerpse bril is het toch vooral dé match tegen de grote rivaal. "Volgens mij is het de grootste derby van het land, ja", lacht Tia Hellebaut. 

   

  "Er valt altijd vanalles te beleven. Het is echt wij tegen zij die dag. Zeker nu we boven Antwerp staan. Na drie matchen dachten we nog dat we boven onze stand in het klassement stonden, maar dit is een moment om van te genieten. Daar komt sportief bij dat ook Antwerp aan het komen is."

   

  "Absoluut, de kloof tussen beide ploegen is kleiner dan verwacht", geeft Luk Wyns toe. "We zien dat promovendi het goed doen de laatste jaren. Dat was met Antwerp zo, met KV Mechelen en nu met Beerschot."

   

  "Ik denk wel dat de derby niet meer is dan een momentopname en niet veel zegt over de waardeverhoudingen over het hele seizoen. Wij (Antwerp) kunnen 12 op 12 pakken, we worden stabieler. En het goede nieuws is dat Mbokani opnieuw mag meedoen."

   

  Spanning en spektakel lijkt verzekerd zondag. "Ik vertrouw erop dat het een leuke match wordt", zegt Hellebaut. "Het is sowieso een speciale match en wij scoren veel en krijgen veel goals binnen. Ik heb ook gelezen dat een Duitse studie zegt dat teams op verplaatsing meer punten pakken zonder publiek in de stadions, dus laat ons hopen dat dat ons helpt."

  "Een standbeeld voor Losada"

  Antwerp recupereert Mbokani, bij Beerschot rust veel hoop op de schouders van Raphael Holzhauser. "Het is belangrijk voor ons dat hij goed draait", zegt Tia Hellebaut. "Met zoveel goals en assists mag hij van mij echt wel de Gouden Schoen winnen. Zeker omdat dit jaar alleen de tweede stemronde telt."

   

  "Maar ik wil ook een pluim geven aan Hernan Losada. Hij is een heel goede people manager en hij laat dit team echt goed voetballen. Als hij zo verder doet, zal hij binnen de kortste keren een standbeeld krijgen op het Kiel."

   

  Daar moet de Oostenrijker enkele kilometers verderop in Deurne niet op rekenen uiteraard. Net zo min als Lamkel Zé ondertussen, wiens bezoek aan Beerschot niet wordt gesmaakt. 

   

  "Je kan er niet omheen dat Holzhauser veel mooie en verrassende dingen doet, maar wij hebben hem niet nodig", zegt Luk Wyns. "We hebben vooral een spits nodig. En ja, Lamkel Zé...na zijn twee gele kaarten tegen AZ dacht ik al dat het beter was om afscheid te nemen."

   

  "Het is knap dat ze hem toch keer op keer nog een kans gaven, maar op Beerschot opduiken is een stap te ver, denk ik. Weet je wat het ook is, als hij zich moet gedragen, dan is hij minder briljant. Hij is op zijn best als gestoorde god."

  Als hij zo verder doet, zal Losada binnen de kortste keren een standbeeld krijgen op het Kiel.

  Tia Hellebaut