Belgische hockeycompetities voor volwassenen stilgelegd, wel interlands

  De Belgische hockeybond heeft beslist al zijn competities voor volwassenen, dus ook de eredivisies bij de mannen en de vrouwen, op te schorten tot en met 19 november. Dat is een gevolg van de beslissingen van het Overlegcomité. De interlands die volgende week gepland staan, gaan wel nog door.

  "De wedstrijden van de Eredivisie op zondag 25 oktober worden uitgesteld. Ook alle andere volwassenenwedstrijden die vanaf vandaag tot en met donderdag 19 november op het programma staan, worden afgelast", zo meldt de KBHB op zijn website.   

   

  Hoewel verschillende professionele sporten van de federale regering de mogelijkheid hadden gekregen om hun competities voort te zetten, weliswaar zonder publiek, heeft het Belgische hockey beslist alle competities voor senioren op te schorten. Dat geldt niet voor de verschillende leeftijdscategorieën.  

  Interlands gaan wel door

  De interlands van de Red Lions en de Red Panthers die volgende week gepland staan in Ukkel gaan normaal gezien wel nog door. Tenzij de coronacijfers in Brussel het niet zouden toelaten uiteraard.

   

  De nationale hockeymannen en -vrouwen spelen allebei drie wedstrijden in het kader van de Hockey Pro League: 2x tegen Groot-Brittannië en 1x tegen Nederland.