Vuelta maakt zondag geen ommetje langs Frankrijk, geen aankomst op Tourmalet

  De Tourmalet in andere tijden.

  De 6e rit moest een fameuze graadmeter worden in deze Vuelta, met 4 legendarische beklimmingen in Frankrijk. Maar door de almaar groeiende coronapandemie en nieuwe strengere maatregelen in de Franse Pyreneeën schrapt de Vuelta-organisatie de uitstap naar Frankrijk.

  Geen Portalet (1e cat.), geen Aubisque (BC), geen Soulor, geen aankomst op de Tourmalet (BC) dus komende zondag. De 6e rit blijft een bergrit met vertrek in Biescas, maar daarna is de route aangepast.

   

  Er wacht de renners een rit van 146 km met 3.040 hoogtemeters met een colletje van 3e en 2e categorie in aanloop naar de slotklim op de Aramon Formigal (1e cat.). Dat was normaal de 1e beklimming van zondag. De slotklim naar het Spaanse skistation is 14,6 km lang met gemiddeld 4,6 stijgingspercentage.

   

  Eerder vond ook al een gelijkaardige ingreep plaats in de Giro. Daar werd de voorlaatste etappe naar Sestrières geschrapt.