Daar is de Europa League, met Antwerp, Gent en Standard: live op Sporza!

  De kop is eraf in de Champions League. Vanavond is de beurt aan de Europa League om de spits af te bijten met speeldag 1. Met AA Gent, Antwerp en Standard willen drie Belgische clubs zich op de Europese bühne tonen. 

  Standard mag in eigen huis openen

  Standard speelt als enige Belgische club thuis. De Luikenaars ontvangen in groep D de Glasgow Rangers uit Schotland, waar Liverpool-legende Steven Gerrard op de trainersbank zit.   

   

  "We verwachten een moeilijke match. De Rangers zijn een historische, mythische ploeg. Het is leuk zulke wedstrijden op topniveau opnieuw mee te maken", vertelde Standard-coach Philippe Montanier in aanloop naar het duel tegen de Schotse vicekampioen.

   

  Nicolas Raskin, Michel-Ange Balikwisha en Moussa Sissako ontbreken door een positieve coronatest. De wedstrijd in Luik begint om 18.55u.

   

  "Standard heeft een uitstekend team en een goede trainer. Ze "pressen" zeer goed en zijn in goede vorm. Thuis zijn ze moeilijk te passeren. Hier winnen zou een enorme overwinning zijn", zegt Rangers-coach Steven Gerrard.

   

  In de andere groepsmatch speelt het Poolse Lech Poznan gastheer voor het Portugese Benfica, het team van Jan Vertonghen.

  Wat kan Antwerp zonder Mbokani?

  Kort nadat in Sclessin is afgefloten, beginnen Antwerp en AA Gent aan hun eerste groepsmatch (aftrap 21u).

   

  Stamnummer 1 speelt in poule J op het veld van de Bulgaarse kampioen Loedogorets. Antwerp mist zijn geschorste prijsschutter Mbokani.

   

  "Er staan spelers op het blad die nog niet 100% klaar zijn", vertelde Ivan Leko gisteren. "Dat komt door de speciale omstandigheden dit jaar. Hoe ik Mbokani ga vervangen? Ik ga in elk geval mijn manier van spelen niet aanpassen. Iedereen weet wat hij moet doen, ook als er een speler met een ander profiel voorin staat."

   

  Op hetzelfde moment ontvangt groepsfavoriet Tottenham, met Toby Alderweireld, het Oostenrijkse LASK. 

  "AA Gent moet nu reageren"