Steven Gerrard begrijpt reactie Standard niet: "Dit getuigde niet van klasse"

  Gemengde reacties bij de Rangers-coach: blij om de zege, not amused om het relletje na de match.

  Steven Gerrard was een tevreden coach na de wedstrijd van zijn Rangers tegen Standard. Hij had lof voor zijn team, maar was een pak minder gelukkig met het tumult dat er na de wedstrijd ontstond. 

  "De 1e helft speelden we best goed", zegt de Rangers-coach. "Maar we hadden wel meer druk moeten zetten en meer kwaliteit moeten tonen. In de 2e helft waren we outstanding. We speelden goed voetbal, creëerden  veel kansen en gaven er zelf slechts 2 weg. Dat is sterk tegen een goed team als Standard. Alleen: we hadden meer goals moeten maken."

   

  Door de hevige regenval begon het veld er almaar zompiger bij te liggen. Had de match moeten stilgelegd worden? 

   

  "Neen, zeker niet vanuit mijn standpunt", lacht de ex-international. "De weersomstandigheden waren onvoorspelbaar, het was moeilijk voor beide ploegen. We zaten al 60 minuten ver in de match. Het was belangrijk om het spel gewoon af te werken."

   

  "We verdienden de zege en vooral: we hebben de mooiste goal ooit gezien. Het was een moment van genialiteit, wereldklasse. Ik voetbal sinds 1998, maar dit heb ik nooit gezien. En waarschijnlijk zal ik ook nooit nog beter te zien krijgen. Er is vista, klasse en kracht nodig om de bal vanaf 50 meter in doel te jagen." Nooit eerder is er in de Europa League van zo ver gescoord.

  We verdienden de zege en vooral: we hebben de mooiste goal ooit gezien

  Steven Gerrard

  Aan het einde van de match ontstond er tumult tussen de teams, nadat Roofe uitbundig gaan vieren was voor het vak van de Standard-fans. Steven Gerrard was er helemaal niet gelukkig mee.

   

  "Ik vond het wel enorm jammer dat er commotie was aan het einde van de match. We verdienden de 3 punten, de spelers deden wat ze moesten doen en verdienen daar respect voor. We verdienen een betere reactie van Standard."

   

  "Ik kan begrijpen dat er teleurstelling is. Roofe kreeg ook geel voor zijn uitbundige viering voor het publiek. Laat mij als coach met hem spreken. Maar deze reactie was niet goed. Standard is normaal een club met klasse, maar vanavond toonden ze dat niet aan het einde."