Amok in Luik na provocatie van Roofe: "Het is passie. Zo speel ik voetbal"

  Rangers ging met 0-2 winnen op het veld van Standard.

  Kemar Roofe besliste de Europa League-match tussen Standard en Rangers met een onwaarschijnlijke goal vanaf 50 meter. De ex-speler van Anderlecht ging uitbundig triomferen voor het vak van de Standard-fans, iets wat hem niet in dank werd afgenomen.

  Roofe kreeg een gele kaart voor zijn actie en trok meteen na affluiten beteuterd naar de zijlijn. Daar werd hij opgewacht door de spelers en de staf van Standard en kwam het tot tumult. Deflandere en Roofe stonden neus aan neus, er werd geduwd en getrokken.

  Amok na de match: Deflandre en Roofe neus aan neus

  Roofe: "Het is passie. Zo speel ik mijn voetbal"

  Was het de uitbundige viering of het teken "A" waar de Standard-aanhang op flipte? Roofe zelf zag er in elk geval geen graten in: "Het is passie. Zo speel ik mijn spel. De reden waarom ik voetbal is om te winnen en om goals te maken. Wat is het nut van voetbal spelen als je zo een doelpunt niet kan vieren op die manier?"

  Wat is het nut van voetbal spelen als je zo een doelpunt niet kan vieren op die manier?

  Het teken dat Roofe maakte, verwijst in elk geval niet naar Anderlecht maar naar zijn kinderen Alernie en Luna. Na de "A" zie je dat de spits ook een teken "L" maakt.

  Steven Gerrard had meer respect van Standard verwacht

  Rangers-coach Steven Gerrard was blij met de zege, maar veel minder met de commotie aan het einde. 

   

  "We verdienden de 3 punten, de spelers deden wat ze moesten doen en verdienen daar respect voor. We verdienen een betere reactie van Standard."

   

  "Ik kan begrijpen dat er teleurstelling is. Roofe kreeg ook geel voor zijn uitbundige viering voor het publiek. Laat mij als coach met hem spreken. Maar deze reactie was niet goed. Standard is normaal een club met klasse, maar vanavond toonden ze dat niet aan het einde."

  Bekijk de fenomenale goal van Roofe: