Ga naar de inhoud

Pijnvrije Federer stoomt zich klaar voor Australian Open: "Train nog niet normaal"

Roger Federer heeft zijn 2 knieoperaties van eerder dit jaar achter zich gelaten. De 39-jarige Zwitser zegt weer zonder pijn te trainen en verwacht terug te keren op de Australian Open. 

In Melbourne speelde Federer eind januari zijn laatste wedstrijd, de halve finale tegen de latere laureaat Novak Djokovic. Na de Australian Open liet hij zich opereren aan zijn rechterknie. De revalidatie verliep niet zoals het hoorde, dus volgde een 2e arthroscopie aan dezelfde knie, zo miste de veteraan de rest van het seizoen.

 

"Ik ben nu weer op het goeie pad", verklaarde de 20-voudige grandslamwinnaar aan het magazine Schweizer Illustrierte. "Ik kom geleidelijk aan terug, maar neem mijn tijd en wil mezelf geen enkele druk opleggen."

 

"Ik zal pas weer deelnemen aan een toernooi als ik 100 procent fit ben. Op dit moment ziet het ernaar uit dat ik in januari mijn rentree kan maken op de Australian Open."

 

De nummer 4 van de wereld zit nu wel op koers met zijn revalidatie, maar geeft ook aan dat hij nog niet op dat punt gekomen is waarbij hij normaal kan trainen. "Meer dan 2 uur spelen met het racket is nu nog niet mogelijk. Maar ik ben al een tijdje pijnvrij aan mijn uithoudingsvermogen en mijn kracht aan het werken. Er komen geen operaties meer."

 

Federer krijgt op zijn leeftijd meer en meer vragen over zijn afscheidsplannen, maar die wuift hij weg: "Al zo'n 5 jaar spelen er ideeën door mijn hoofd. Maar zo lang ik er plezier aan beleef en iedereen er zich in kan vinden, doe ik door."