Club Brugge-doelman Ethan Horvath weent tranen van geluk en oogst lof bij Roberto Martinez

  Ethan Horvath krijgt een knuffel van Brandon Mechele, ook Clinton Mata komt de doelman feliciteren.

  Na het laatste fluitsignaal in Sint-Petersburg ging Ethan Horvath (25) gisteravond met tranen in de ogen tegen de grond. De Amerikaanse reservedoelman van Club Brugge had zijn eerste match in meer dan een jaar afgesloten met een zege. In de Champions League nog wel.

  Club Brugge heeft zijn Champions League-campagne geopend met een overwinning bij Zenit Sint-Petersburg (1-2). Omdat Simon Mignolet besmet is met het coronavirus mocht doublure Ethan Horvath nog eens opdraven.

   

  Het laatste optreden van de Amerikaan dateerde al van begin vorig seizoen. De goalie was dan ook maar wat blij toen hij zijn rentree mocht afsluiten met een driepunter in de Champions League.

   

  Meteen na de match werd Horvath overmand door emoties. Met tranen in de ogen ging hij tegen de grond. Verdedigers Brandon Mechele en Clinton Mata kwamen hem snel gelukwensen met zijn match.

   

  "Ik had al heel lang niet gespeeld", vertelde Horvath achteraf.  "Daar kwam de coronacrisis nog eens bovenop. In december zal het een jaar geleden zijn dat ik mijn ouders zag. Dat waren plots veel emoties en die moesten er even uit."

   

  (lees voort onder de quote, foto's en tweets)

  Alle emoties moesten er even uit.

  Ethan Horvath

  Brandon Mechele komt Ethan Horvath gelukwensen.

  En daar hoort een dikke knuffel bij.

  Roberto Martinez: "Horvath was de gezagsvoerder"

  Ethan Horvath oogstte ook lof bij Roberto Martinez. De bondscoach van de Rode Duivels volgde de Champions League-wedstrijd voor de Amerikaanse televisie.

   

  "Horvath was overduidelijk opgelucht", vertelde Martinez. "Dat zag je ook aan de reactie na de match. Zijn teammaats geven echt om hem, hij is echt populair in de kleedkamer."

   

  "Horvath stond te keepen als een ervaren doelman", vond de bondscoach. "Achterin was Horvath de gezagsvoerder bij Club Brugge. De communicatie met zijn verdedigers verliep uitstekend."

  Ook landgenoot en Chelsea-speler Pulisic is blij voor Horvath:

  Meer over de Champions League-zege van Club Brugge: