Club-voorzitter Bart Verhaeghe: "Overwinteren in Champions League blijft ambitie"

Club-directeur Vincent Mannaert en -voorzitter Bart Verhaeghe konden niet mee op verplaatsing.

Net nu Club Brugge in de Champions League gewonnen heeft, kon voorzitter Bart Verhaeghe er niet bij zijn. "Ik ben heel blij, trots en dankbaar", reageert hij vanuit quarantaine.

Bart Verhaeghe mocht gisteren de Champions League-wedstrijd in Sint-Petersburg (1-2) niet bijwonen, omdat hij de laatste dagen nauw contact had gehad met zijn directeur Vincent Mannaert, een van de 4 pechvogels bij Club Brugge.

 

"Uit voorzorg", legde Verhaeghe vanochtend uit op Radio 1, "want ik heb negatief getest op corona. Straks onderga ik voor alle zekerheid een nieuwe test."

 

Gisteravond zat Verhaeghe dan ook thuis toen zijn club de Russen van Zenit Sint-Petersburg versloeg (1-2). "Misschien was ik nog iets nerveuzer. Ik ben heel blij, trots en dankbaar. Ik ben opgesprongen en in mijn dochter haar armen gevlogen", lacht de voorzitter.

 

Man van de wedstrijd was de 19-jarige Charles De Ketelaere. Verhaeghe: "Wij hebben altijd in hem geloofd. In het begin van het seizoen had hij het even moeilijk, maar Charles is erg matuur voor zijn leeftijd."

 

"We gaan stap voor stap met hem. Of hij al deel moet uitmaken van de Rode Duivels is voer voor de bondscoach. Roberto Martinez doet zijn werk erg goed. Als de tijd rijp is, zal de selectie er wel komen", denkt de voorzitter van Club Brugge.

Charles De Ketelaere is erg matuur voor zijn leeftijd.

Bart Verhaeghe

"Begrijp ontlading van Ethan Horvath"

Naast Charles De Ketelaere speelde ook Ethan Horvath een prima wedstrijd. De reservedoelman barstte in tranen uit na de match.

 

"Ethan is een hardwerkende en professionele keeper die zijn kans gegrepen heeft", vertelt Bart Verhaeghe. "In de tweede helft heeft hij uitgepakt met twee wereldsaves. Aan het tegendoelpunt kon hij niks doen." 


"Ik begrijp zijn ontlading. Hij heeft de laatste weken heel hard gewerkt en dat heeft nu geloond."

"Overwinteren blijft onze ambitie"

Een zege in de Champions League is altijd een opsteker voor een Belgische club. "Overwinteren blijft onze ambitie", reageert Club-voorzitter Bart Verhaeghe, "maar ik blijf realistisch."

 

"Lazio en Dortmund zijn normaal gezien sterker. Het blijft wel voetbal, dat hebben we gisteren gezien."

 

"Ik ben erg blij dat we er na de 1-1 in zijn blijven geloven. Mét goed voetbal, kijk maar naar ons laatste doelpunt."