Publiek blijft welkom in 1A en 1B, maar de regels worden nog strenger

  De Pro League gaat na overleg met de overheid zijn protocollen rond publiek in voetbalstadions in 1A en 1B nog wat strenger maken. De compartimenten mogen nog maximaal uit 200 mensen bestaan en daarin mogen mensen nog maximaal met een bubbel van 4 samen staan. Drinken mag ook niet meer.

  Afgelopen vrijdag verstrengde de regering de regels rond de corona-aanpak in België. Het profvoetbal ontsnapte afgelopen weekend nog aan een verstrenging inzake fans in het stadion, mede door de krappe timing, maar ondertussen heeft de Pro League wel samengezeten met de overheid over een nieuwe aanpak.

   

  Momenteel wordt er in de stadions van onze profclubs nog gewerkt met compartimenten van 400 toeschouwers, maar dat wordt gehalveerd naar compartimenten van 200 fans.

   

  Binnen elk compartiment mogen mensen nog enkel samen staan in een bubbel van 4 mensen en tussen elke bubbel moet minstens 1,5 meter afstand zijn.

   

  In verschillende stadions kon je afgelopen weekend nog genieten van een pintje in het stadion, maar ook dat is voorbij. Om de mondmaskerplicht te allen tijde te garanderen, zijn eten en drinken niet meer toegestaan.

  Vier basisregels:

  • ·Bubbels van maximum vier personen
  • 1,5m afstand tussen de bubbels
  • Compartimenten van maximum 200 toeschouwers
  • Om de mondmaskerplicht te allen tijde te verplichten, zijn eten, drinken en roken verboden in het ganse stadion