Moeskroen haalt zijn nieuwe coach in Portugal: Jorge Simao

Rode lantaarn Moeskroen legt zijn lot in handen van de Portugees Jorge Simao. De 44-jarige oud-middenvelder vervangt de Fransman Fernando Da Cruz als trainer. Moeskroen kon dit seizoen nog niet winnen en staat laatste met 3 op 27.

Simao speelde in eigen land voor bescheiden clubs. Als coach heeft hij ook al heel wat ploegen meegemaakt, de laatste jaren onder meer bij Braga en Boavista. Vorig seizoen was hij in Saudi-Arabië aan de slag bij Al Fahya.

 

Simao brengt ook 2 landgenoten mee als assistent: Leandro Morais en Gilberto Andrade. Zijn contract loopt tot eind dit seizoen.

Da Cruz coachte sinds afgelopen zomer Moeskroen, als opvolger van de Duitser Bernd Hollerbach. De Fransman was eerder in het voorjaar van 2015 al een half jaar hoofdcoach op Le Canonnier. Hij was er tussen juli 2012 en december 2014 ook assistent en tussen juli 2015 en juli 2017 hoofd jeugdopleidingen.

 

Moeskroen staat na 9 speeldagen met 3 punten helemaal onderin de Jupiler Pro League, na 6 nederlagen en 3 draws.. Afgelopen weekend verloor het thuis met 0-2 van Eupen. Zaterdag gaat Moeskroen op bezoek bij Cercle Brugge.