Ga naar de inhoud

"Holzhauser is een goeie speler, maar maak daar nu geen Gouden Schoen van"

Raphael Holzhauser is een van de smaakmakers in de Jupiler Pro League dit seizoen.

Regisseur Raphael Holzhauser is de man die Beerschot al het hele seizoen zo goed doet draaien. De Oostenrijker wordt hier en daar zelfs bij de kanshebbers voor de Gouden Schoen gerekend. Niet iedereen in de Extra Time-studio was het daar maandagavond mee eens.

Omdat de terugronde van het vorige seizoen gestaakt werd, wordt er bij de verkiezing van de Gouden Schoen straks enkel rekening gehouden met de periode vanaf de zomer tot het einde van het jaar. Wie nu dus goed presteert, ziet zijn kansen flink stijgen.

 

"Tegenwoordig ben je al rap een kandidaat voor de Gouden Schoen als je 5 goals maakt", zucht Wesley Sonck in Extra Time.

 

Ook Arnar Vidarsson staat niet te springen om de Gouden Schoen aan Holzhauser uit te delen. "Hij is een goeie speler, maar laat ons daar nu alstublieft geen Gouden Schoen van maken", vindt de gewezen middenvelder.

 

Filip Joos countert: "Voor de Gouden Schoen moet je kijken naar wie de beste speler is in de Belgische competitie, of wie het meeste impact heeft. En dan kom je op dit moment toch al heel snel bij Holzhauser uit. Je hoeft ook niet voor een grote club te spelen om de Gouden Schoen te winnen."

Bekijk de volledige uitzending van Extra Time: