Ga naar de inhoud

Wout van Aert neemt afscheid van zijn appelblauwzeegroene fiets

De Bianchi-fietsen verdwijnen bij Jumbo-Visma.

Volgend seizoen zal Wout van Aert misschien iets minder makkelijk te herkennen zijn in het peloton. Hij neemt samen met zijn ploeg afscheid van de opvallende Bianchi-fietsen. Jumbo-Visma rijdt vanaf komend seizoen op fietsen van Cervélo.

Na 7 jaar neemt Jumbo-Visma afscheid van het Italiaanse merk Bianchi. De fietsen met de opvallende kleur worden ingeruild voor fietsen van Cervélo.       "We willen Bianchi bedanken", vertelt algemeen directeur Richard Plugge. "Zij hebben ons de afgelopen jaren door dik en dun gesteund."

 

"Bianchi heeft bijgedragen aan het bouwen van de ploeg die we nu zijn en samen hebben we schitterende resultaten behaald. De Vuelta is onze allerlaatste wegwedstrijd op deze fiets. We gaan er alles aan doen om de samenwerking in stijl af te sluiten."

 

In januari stappen Van Aert en co over op fietsen van Cervélo. Die fietsenfabrikant werkte tot nu toe samen met Team Sunweb. "Dit is een mooie stap voor ons team", zegt Plugge nog. "Cervélo is een innovatief en vooruitstrevend merk. Het merk is onderdeel van Pon, net als wij een Nederlands wereldwijd opererend bedrijf. Het is mooi dat twee Nederlandse merken die wereldwijd impact maken elkaar hebben gevonden."

 

Team Sunweb gaat dan weer op fietsen van Scott rijden. Bianchi wordt de fietsenleverancier van Mitchelton.