Ga naar de inhoud

Dumont zet ook Belgisch kortebaanrecord op 200m scherper

Valentine Dumont heeft tijdens de International Swimming League in Boedapest haar eigen Belgische record op de 200m vrije slag in een klein bad aangescherpt. Gisteren deed ze dat ook al op de 400 meter. Ze werkte de 200m af in 1'55"16 en was zo net meer dan een halve seconde sneller dan haar vorige record.

Dumont kaapte voor de Aqua Centurions de 3e plaats weg op de 200 meter na de Française Marie Wattel en de Russin Veronika Androesenko. Met haar 1'55"16 was onze landgenote net iets meer dan een halve seconde sneller dan de 1'55"67, die ze eind 2017 in Kopenhagen liet noteren.

 

Voor Dumont was het al het tweede Belgische record in amper twee dagen tijd. Zondag scherpte ze al haar eigen Belgische record op de 400m vrij in klein bad aan. Ook op de 100m is de 20-jarige Dumont Belgisch recordhoudster. In olympisch bad heeft ze dezelfde drie nationale records, plus dat op de 200 meter vlinderslag, in handen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gisteren was er ook al succes voor Dumont