• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kelderman: "Mooie kans om Giro te winnen, al wordt het nog superlastig"

  Wilco Kelderman staat op 15 seconden van de leider.

  Wilco Kelderman staat op 15 seconden van de leider.

  Op de tweede rustdag van de Giro is Wilco Kelderman niet de nummer 1 in het klassement, maar waarnemers zijn het er wel over eens dat de Nederlander van Sunweb de beste papieren heeft. "Er kan nog veel gebeuren", blijft Kelderman voorzichtig.

  Na de rit van zondag naar Piancavallo hijgt Wilco Kelderman nu stevig in de nek van roze trui João Almeida. Het verschil bedraagt nog 15 seconden bij het ingaan van de slotweek. "We staan er goed voor en de ploeg is heel sterk. Iedereen is blij", vertelt Kelderman op de rustdag aan Sporza.

   

  "Het gevoel na gisteren is super. We wisten natuurlijk dat het een lastige etappe was met een zware aankomst bergop. Daar zou het klassement een beetje gemaakt worden. We hadden er veel vertrouwen in en hoopten allemaal goed te zijn en dat was gelukkig ook zo."

   

  Is Kelderman nu de topfavoriet om de Giro te winnen? "Als je naar gisteren kijkt en hoe we ook als ploeg gereden hebben, maak ik zeker een mooie kans. Maar we mogen niet onderschatten wat nog komt. De laatste week is superlastig. Er kan nog veel gebeuren. Simpel wordt het niet."

  Wat Almeida op zo'n jonge leeftijd laat zien in zijn eerste grote ronde is wel zeer knap.

  Wilco Kelderman

  "We bekijken het dag per dag. Ik ben klaar om er in de laatste week alles uit te halen. Dan zien we wel waar het eindigt. We moeten er gewoon voor gaan en er in de bergetappes alles uithalen, dat is duidelijk."


  "Gisteren ben ik al korter gekomen op Almeida en ik hoop nog meer tijd te pakken, want hij heeft ook wel een goeie tijdrit en een sterke ploeg. Wat hij op zo'n jonge leeftijd laat zien in zijn eerste grote ronde is wel zeer knap."


  "Ook oudere renners als Nibali of Fuglsang mag je niet onderschatten. Zij hebben veel ervaring. Maar zelf heb ik ook al wel wat grote rondes gereden. Ik weet wel welke gevoelens erbij horen en ik heb ook de ervaring. Ik herstel goed en voel me ook goed. Als het zo doorgaat, heb ik zeker een kans."

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Monreale - Palermo15.1 kmGannaGanna
  2/>Alcamo - Agrigento149 kmUlissiGanna
  3/>Enna - Etna150 kmCaicedoAlmeida
  4/>Catania - Villafranca Tirrena140 kmDémareAlmeida
  5/>Mileto - Camigliatello Silano225 kmGannaAlmeida
  6/>Castrovillari - Matera188 kmDémareAlmeida
  7/>Matera - Brindisi143 kmDémareAlmeida
  8/>Giovinazzo - Vieste200 kmDowsettAlmeida
  9/>San Salvo - Roccaraso208 kmGuerreiroAlmeida
  10/>Lanciano - Tortoreto177 kmSaganAlmeida
  11/>Porto Sant'Elpidio - Rimini182 kmDémareAlmeida
  12/>Cesenatico - Cesenatico204 kmNarváezAlmeida
  13/>Cervia - Monselice192 kmUlissiAlmeida
  14Conegliano - Valdobbiadene34.1 kmGannaAlmeida
  15/>Rivolto - Piancavallo185 kmGeoghegan HartAlmeida
  16/>Udine - San Daniele del Friuli229 kmTratnikAlmeida
  17/>Bassano del Grappa - Madonna di Campiglio203 kmO'ConnorAlmeida
  18/>Pinzolo - Laghi di Cancano207 kmHindleyKelderman
  19/>Abbiategrasso - Asti124 kmCernýKelderman
  20/>Alba - Sestriere190 kmGeoghegan HartHindley
  21Cernusco sul Naviglio - Milaan15.7 kmGannaGeoghegan Hart