Kelderman: "Mooie kans om Giro te winnen, al wordt het nog superlastig"

  Wilco Kelderman staat op 15 seconden van de leider.

  Op de tweede rustdag van de Giro is Wilco Kelderman niet de nummer 1 in het klassement, maar waarnemers zijn het er wel over eens dat de Nederlander van Sunweb de beste papieren heeft. "Er kan nog veel gebeuren", blijft Kelderman voorzichtig.

  Na de rit van zondag naar Piancavallo hijgt Wilco Kelderman nu stevig in de nek van roze trui João Almeida. Het verschil bedraagt nog 15 seconden bij het ingaan van de slotweek. "We staan er goed voor en de ploeg is heel sterk. Iedereen is blij", vertelt Kelderman op de rustdag aan Sporza.

   

  "Het gevoel na gisteren is super. We wisten natuurlijk dat het een lastige etappe was met een zware aankomst bergop. Daar zou het klassement een beetje gemaakt worden. We hadden er veel vertrouwen in en hoopten allemaal goed te zijn en dat was gelukkig ook zo."

   

  Is Kelderman nu de topfavoriet om de Giro te winnen? "Als je naar gisteren kijkt en hoe we ook als ploeg gereden hebben, maak ik zeker een mooie kans. Maar we mogen niet onderschatten wat nog komt. De laatste week is superlastig. Er kan nog veel gebeuren. Simpel wordt het niet."

  Wat Almeida op zo'n jonge leeftijd laat zien in zijn eerste grote ronde is wel zeer knap.

  Wilco Kelderman

  "We bekijken het dag per dag. Ik ben klaar om er in de laatste week alles uit te halen. Dan zien we wel waar het eindigt. We moeten er gewoon voor gaan en er in de bergetappes alles uithalen, dat is duidelijk."


  "Gisteren ben ik al korter gekomen op Almeida en ik hoop nog meer tijd te pakken, want hij heeft ook wel een goeie tijdrit en een sterke ploeg. Wat hij op zo'n jonge leeftijd laat zien in zijn eerste grote ronde is wel zeer knap."


  "Ook oudere renners als Nibali of Fuglsang mag je niet onderschatten. Zij hebben veel ervaring. Maar zelf heb ik ook al wel wat grote rondes gereden. Ik weet wel welke gevoelens erbij horen en ik heb ook de ervaring. Ik herstel goed en voel me ook goed. Als het zo doorgaat, heb ik zeker een kans."

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Turijn - Turijn8.6 kmGannaGanna
  2/>Stupinigi - Novara179 kmMerlierGanna
  3/>Biella - Canale190 kmvan der HoornGanna
  4/>Piacenza - Sestola187 kmDombrowskiDe Marchi
  5/>Modena - Cattolica177 kmEwanDe Marchi
  6/>Grotte di Frasassi - San Giacomo160 kmMäderValter
  7/>Notaresco - Termoli181 kmEwanValter
  8/>Foggia - Guardia Sanframondi170 kmLafayValter
  9/>Castel di Sangro - Campo Felice158 kmBernalBernal
  10/>L'Aquila - Foligno139 kmSaganBernal
  11/>Perugia - Montalcino162 kmSchmidBernal
  12/>Siena - Bagno di Romagna212 kmVendrameBernal
  13/>Ravenna - Verona198 kmNizzoloBernal
  14/>Cittadella - Monte Zoncolan205 kmFortunatoBernal
  15/>Grado - Gorizia147 kmCampenaertsBernal
  16/>Sacile - Cortina d'Ampezzo153 kmBernalBernal
  17/>Canazei - Sega di Ala193 kmMartinBernal
  18/>Rovereto - Stradella231 kmBettiolBernal
  19/>Abbiategrasso - Alpe di Mera166 kmYatesBernal
  20/>Verbania - Alpe Motta164 kmCarusoBernal
  21Senago - Milaan30.3 kmGannaBernal