Ga naar de inhoud

Jumbo-Visma start in 2021 met vrouwenploeg rond Marianne Vos

Zal Marianne Vos volgend jaar ook schitteren in het shirt van Jumbo-Visma?

Vanaf volgend jaar begint Jumbo-Visma met een eigen vrouwenploeg. De succesvolle Nederlandse wielerformatie zal onder andere meervoudige wereldkampioene Marianne Vos en onze landgenote Julie Van de Velde in de rangen hebben. "We willen het beste vrouwenteam ter wereld worden", zegt ploegleidster Esra Tromp.

Bij de mannen is Jumbo-Visma een van de beste ploegen van het moment. Nu wil het Nederlandse team van Wout van Aert ook successen boeken in het vrouwenwielrennen. Vanaf volgend jaar begint Jumbo-Visma daarom met een eigen vrouwenploeg. 

 

Onder andere de Nederlandse toprenster Marianne Vos (3-voudig wereldkampioene op de weg) zal voor de gele brigade rijden. "De visie en de ambitie van het team spreekt me enorm aan", klinkt het bij Vos, die nu nog voor CCC rijdt.

 

Ook onze landgenote Julie Van de Velde zit in de ploeg van 12 rensters. En er is nog een Belgische link, want het team gaat samenwerken met Lieselot Decroix (ex-profwielrenster, bewegingswetenschapper en co-commentator bij Sporza). Decroix wordt racecoach.   

 

"De doelstelling is om het beste vrouwenteam ter wereld te worden", verklaart ploegleidster Esra Tromp. "Deze uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen. Team Jumbo-Visma Women bestaat uit talent en ervaring en heeft een heel mooie balans." 

De 12 rensters van de vrouwenploeg van Jumbo-Visma:

 • Marianne Vos
 • Julie Van de Velde
 • Jip van den Bos
 • Riejanne Markus
 • Anouska Koster
 • Nancy van der Burg
 • Aafke Soet
 • Teuntje Beekhuis
 • Karlijn Swinkels
 • Pernille Mathiesen
 • Anna Henderson
 • Romy Kasper
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.