De start van de Ronde door de lens van Frank Raes: "Heb Wout en Mathieu even graag"

  Frank Raes trekt er vaak op uit met 2 camera's.

  Wie denkt dat Frank Raes alleen maar een voetbalfan is, heeft het flink mis. De presentator van Extra Time volgt ook het wielrennen op de voet. Zondag trok hij gewapend met 2 camera's naar de start van de Ronde in zijn thuishaven Antwerpen. Deze prachtige kiekjes zijn het resultaat.

  "Ik ben altijd al een wielerliefhebber geweest", vertrouwt Frank Raes ons toe. "Thuis waren we Rik Van Looy-fans. De Keizer van Herentals was een temperamentvolle maar stuurse man. Ik vroeg hem ooit om een handtekening, maar kreeg bijna een klets rond mijn oren."

   

  "Ik had als kind ook alle plakboeken van de Ronde van Frankrijk. Die kwamen goed van pas toen ik bij de radio werkte. Ik maakte quizzen voor de Ronde van Frankrijk voor de radio. Nu nog ken ik alle dragers van de gele trui uit mijn hoofd." 

  Ik vroeg Rik Van Looy ooit om een handtekening, maar kreeg bijna een klets rond mijn oren

  U kunt de werken van Frank Raes volgen op zijn Instagram: https://www.instagram.com/frankraesbrasil/

  Op stap met 2 camera's

  Frank Raes moest vroeg uit de veren om een beeld te kunnen maken van de renners. "Door het vroege startuur was het er redelijk kil. Er heerste een Corona-sfeer, het was kaal en rustig."

   

  "Ik trek er meestal op uit met 2 camera's: eentje voor ruime en eentje voor close shots. Er is niet veel tijd op evenementen als dit. Je moet snel kunnen schakelen."

   

  Frank Raes keerde na de start weer naar huis om - net als half Vlaanderen - naar de koers te kijken. 

   

  "Ik vond het een fantastische finale na een al even fantastisch wielerseizoen. Van Aert of Van der Poel? Ze staan bij mij op gelijke hoogte, ik ben fan van beide renners. Ze blijven zichzelf en zeggen hun gedacht, een beetje Tom Boonen-stijl. Dat is goed."

   

  Van Aert of Van der Poel? Ze staan bij mij op gelijke hoogte, ik ben fan van beide renners. Ze blijven zichzelf en zeggen hun gedacht, een beetje Tom Boonen-stijl. Dat is goed

  Enkele foto's van Frank Raes: