België, Duitsland en Nederland willen samen WK voor vrouwen organiseren

Spelen de Red Flames in 2027 een WK in eigen land?

België, Duitsland en Nederland hebben zich kandidaat gesteld om in 2027 samen het WK voetbal voor vrouwen te organiseren.

De drie federaties hebben hun ambitie kenbaar gemaakt bij de Wereldvoetbalbond (FIFA), verantwoordelijk voor de mondiale eindrondes, en de Europese Voetbalbond (UEFA).

 

Het is de bedoeling dat de drie landen nog voor het einde van dit jaar verdere afspraken maken over de organisatie en dit vastleggen in een convenant. Daarna volgen gesprekken met de (nationale) autoriteiten en potentiële speel- en trainingslocaties.

 

Wanneer het bidbook bij de FIFA moet worden ingeleverd en wanneer duidelijk wordt wie het toernooi uiteindelijk mag (mogen) organiseren, is op dit moment nog niet bekend.

"Organisatie zou enorme boost betekenen voor België"

"We willen het WK vrouwenvoetbal - het grootste sportevent voor vrouwen ter wereld - in 2027 naar hier halen", zegt Peter Bossaert, CEO van de KBVB.


"We hebben de voorbije jaren in Nederland - met het EK in 2017 - en in Frankrijk - met het WK in 2019 - kunnen meemaken wat dit evenement kan teweegbrengen: prachtige wedstrijden, volle stadions, massaal veel televisiekijkers, bezoekers van overal ter wereld."


"De organisatie van het WK zou een enorme boost betekenen voor ons land en voor de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in België, wat zo hoog staat op onze prioriteitenlijst."


"We zullen de volgende tijd samen met Nederland en Duitsland werk maken van de verdere voorbereiding van onze bid en in overleg gaan met onze overheden, die ons initiatief erg genegen zijn. Het wordt een uitdagend traject, maar we schatten onze kansen hoog in."