Reacties bij de Belgen en Deceuninck-Quick Step: "De sterksten waren gewoon weg"

  Oliver Naesen deed nog een gooi naar de 3e plaats, maar werd gegrepen.

  De Ronde van Vlaanderen heeft zijn verwachte en gedroomde ontknoping gekregen. Mathieu van der Poel was een zuchtje sneller dan Wout van Aert. De Belgische "verliezers" konden leven met de gang van zaken, bij Deceuninck-Quick Step liet de crash van Julian Alaphilippe een zure nasmaak na.

  Hoe reageerden de Belgen?

  • Oliver Naesen (AG2R): "De 3 beste renners waren vooruit. Het scheelde geen haar voor mezelf om er bij te zijn. Spijtig. Ik zag de aanval gebeuren. Ik was mee na de Koppenberg, maar ik heb die punch van dat drietal niet. Ik heb er alles aan gedaan, maar ik kan mezelf niets verwijten. Niets aan te doen."
  • Tiesj Benoot (Sunweb): "Ik was niet super. Op de klimmetjes had ik niet mijn beste benen. Het is tijd om te rusten. Het was een goeie koers, maar dit was niet mijn beste Ronde van Vlaanderen."
  • Sep Vanmarcke (EF): "Voor mij was het op zich klote. Voor de finale begon, op zo'n 60 kilometer van de aankomst, lag ik tegen de grond. De val was niet zo erg, maar ik moest na een geblokkeerde ketting erg lang wachten op een fiets. Ik moest alles geven om terug te zijn voor de tweede passage over de Kwaremont. Ik kon daarna nooit herstellen en ze bleven voluit rijden. Dat heeft mijn finale genekt. Ik zat altijd op mijn limiet, mijn hartslag zat altijd tegen het maximum aan. En daarna maakte ik altijd de verkeerde keuze. Het trio dat wegreed? Iedereen had die mannen getipt en het zal de komende jaren niet anders zijn."

  Hoe reageerden ze bij Deceuninck-Quick Step?

  • Yves Lampaert: "Ik zag Julian liggen. Het was de perfecte situatie voor ons. Het is zonde. In een knip was het gedaan. Ik voelde me heel goed en dacht dat we met z'n vieren (met ook nog Bettiol, Asgreen en Madouas) konden terugkeren naar het koptrio. Maar na de val van Julian was het miserie. Ik word nog 5e en mag daar tevreden mee zijn. Maar na die val was het kalf verdronken. Zonde."
  • Kasper Asgreen: "We reden een geweldige koers en konden alle bewegingen beantwoorden. Julian was mee en dat was perfect. Toen we hem zagen liggen, hadden we een groot probleem. Maar eerlijk: de sterksten waren voorop. In de achtergrond was de samenwerking er wel, maar er was te weinig kracht. En Mathieu en Wout waren de sterksten in de koers."
  • Zdenek Stybar: "Voor mij was deze Ronde niet zo goed. Ik loop achter de feiten aan. Ik heb (na zijn blessure vlak voor de Tour) niet veel gekoerst en dat mis ik. Die val van Julian is zonde, natuurlijk. Van der Poel? Ik ben heel blij voor hem. Als niemand van onze ploeg wint, dan mag hij winnen. We hebben samen veel plezier op training."

  Ronde van Vlaanderen klassement