Ga naar de inhoud

Michael Geerts (ATP-391) verkoopt huid duur, maar strandt in kwalificaties Antwerpen

 zo 18 oktober 2020 19:39
" "
Michael Geerts was de enige Belg in de kwalificaties, hij doet wel nog mee aan dubbelspel.

Michael Geerts, de enige Belg in de kwalificaties van de European Open in de Lotto Arena in Antwerpen, is in de eerste ronde gewipt door het eerste reekshoofd. De  logica werd gerespecteerd, maar de Italiaan Salvatore Caruso (ATP-77) had het niet onder de markt tegen de nummer 391: 7-6 (7/5), 6-4 in 2 uur en 6 minuten.

Op het hoofdtoernooi van het dubbelspel vormt Michael Geerts een tandem met Yannick Mertens.

 

Komende week zijn er wel nog landgenoten aan zet op de enkelhoofdtabel. Belgiës nummer 1 David Goffin (ATP 14), die op 7 en 13 oktober positief testte op COVID-19, maakt normaal donderdag zijn opwachting. Het topreekshoofd, vrij in de 1e ronde, neemt het in de 2e ronde op tegen de Italiaan Luca Nardi (ATP 917), die een wildcard kreeg, of een qualifier.

 

Kimmer Coppejans (ATP 171) staat in de 1e ronde tegenover de Fransman Ugo Humbert (ATP 38). Zizou Bergs (ATP 528), die net als Coppejans een wildcard kreeg, ontmoet de Spanjaard Albert Ramos-Viñolas (ATP 45).

 

Gisteren raakte bekend dat Ruben Bemelmans (ATP 219) verstek moest laten gaan na een positieve coronatest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.