Jago Geerts jaagt in Lommel op WK-zege: "Gevoel op de motor moet beter"

  Deze week worden er op het motorcrosscircuit in Lommel 3 GP's na elkaar afgewerkt. In de MX2-klasse probeert aanstormend talent Jago Geerts punten in te lopen op WK-leider Tom Vialle. Dat lukte zondag niet, maar vandaag en zondag komen er nog kansen.

   Vialle won afgelopen weekend, Jago Geerts werd 2e en moet een puntje inboeten. Het was de eerste reeks die Jago Geerts de das omdeed. Met een vierde plaats kon de Limburger niet tevreden zijn: "Net toen ik in een goede positie zat, maakte ik 2 kleine foutjes. Het rijden ging goed, maar ik voelde me niet helemaal goed op de motor. Voor de 2e reeks hebben we wat aanpassingen gedaan en voelde ik me beter."

   

  Jago Geerts mocht die 2e reeks dan wel winnen, de GP-zege ging naar zijn rivaal Tom Vialle. Geerts kijkt nu uit naar vandaag én zondag, met nog eens 2 wedstrijddagen op hetzelfde circuit.

   

  "Tegen woensdag moet het gevoel nog beter zijn. De tweede plek zondag is niet slecht, maar het kan beter.  De strategie blijft hetzelfde, namelijk alle reeksen winnen. Dat ene puntje dat ik zondag moest afgeven, zal het verschil niet maken.  Woensdag ga ik weer voor de eindzege."

   

  "Als ik nog een beter gevoel krijg op de motor, dan heb ik vertrouwen in de 2 volgende wedstrijden."

  Als ik nog een beter gevoel krijg op de motor, dan heb ik vertrouwen in de 2 volgende wedstrijden

  Geerts is een echt zandspecialist. In Lommel krijgt hij dus een terrein op zijn maat voorgeschoteld en zou het zeker moeten lukken.

   

  "Zondag lag het circuit er zwaar bij. Dat zal woensdag en zondag niet anders zijn. Ik ga proberen om 4 goeie starts te nemen en zo veel mogelijk punten mee naar huis te nemen."

   

  "Er is een beetje aan het parcours gesleuteld, ik vind het nu beter. De snelheid is er een beetje uitgehaald aan de finish. Ook de nieuwe start is iets minder gevaarlijk. De vorige was er eentje waar je met een hoge snelheid in de chicane ging. Dit is veiliger en beter."