Ga naar de inhoud

Ex-keeper Westerveld over fout op Van Dijk: "Schandalig, een echte aanslag"

Jordan Pickford maait Virgil van Dijk van het veld.

Liverpool heeft gisteren 2 punten laten liggen op het veld van stadsrivaal Everton en bovendien zag het ook nog sterkhouder Virgil van Dijk uitvallen, wellicht met een zware knieblessure. De voormalige Nederlandse doelman Sander Westerveld heeft geen goed woord over voor Everton-keeper Jordan Pickford, die Van Dijk blesseerde met een drieste actie.

Virgil van Dijk hinkte zaterdag geblesseerd van het veld na een wilde tussenkomst van Jordan Pickford. Volgens de eerste geruchten heeft de Nederlander de kruisbanden van zijn knie gescheurd. Dat is een blessure die hem maanden aan de kant zou houden. Liverpool heeft voorlopig nog niet officieel gereageerd.

 

Ongeacht de ernst van Van Dijks blessure heeft Sander Westerveld, die zelf ook bij Liverpool gespeeld heeft, geen goed woord over voor de actie van Pickford. "Dat was echt schandalig", zegt Westerveld bij Voetbal International.

 

"Dit was echt een aanslag. Je komt niet met zo'n schaar op iemand zijn benen inspringen. Hij komt er echt op kniehoogte ingevlogen. Dat is echt ongelooflijk. Dat hij niet eens een kaart kreeg, is helemaal onvoorstelbaar. Dit had echt een rode kaart moeten zijn."

De drieste actie van Jordan Pickford:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk wat Sander Westerveld te zeggen had bij VI:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.