Alaphilippe breekt 2 beentjes in zijn hand en gaat morgen onder het mes

  Alaphilippe op de grond.

  Julian Alaphilippe werd in de finale van de Ronde van Vlaanderen uitgeschakeld na een botsing met een motor. Het was meteen duidelijk dat het over en uit was voor de wereldkampioen. De Fransman werd ondertussen onderzocht in het ziekenhuis. Hij brak twee beentjes in zijn hand en wordt morgen geopereerd.

  Wie er bij de val van Alaphilippe nu al dan niet in fout was, dat is nog open voor discussie. Maar de gevolgen zijn ondertussen wel duidelijk. De Franse wereldkampioen werd onderzocht in het ziekenhuis in Ronse. Op scans waren er breukjes in zijn hand te zien.

   

  Voor Alaphilippe was dit sowieso de laatste race van het seizoen. Hij wordt maandag geopereerd in Herentals om de schade te herstellen.

  Kijk nog eens naar de valpartij van Alaphilippe