16 coronagevallen bij Waasland-Beveren, match tegen KVO afgelast

  Het duel tussen Waasland-Beveren en KV Oostende gaat maandagavond niet door. Bij Waasland-Beveren hebben meer dan 7 spelers positief getest op het coronavirus. En dan mag een club om uitstel vragen.

  Waasland-Beveren maakte gisteren al bekend dat 9 spelers positief getest hebben.

   

  Vandaag blijken 16 werknemers van de club positief, onder wie 13 A-spelers. De andere gevallen zijn mensen uit de technische staf en andere medewerkers.

   

  Waasland-Beveren vroeg daarop het uitstel aan. "Iedereen is meteen in quarantaine gegaan, ze verkeren allen in goede gezondheid", zo klinkt het op de website van Waasland-Beveren.

   

  De match tegen KVO van maandagavond gaat niet door. Het is de eerste keer dat een wedstrijd in de hoogste klasse uitgesteld moet worden, omdat er te veel besmettingen in een team (meer dan 7) zijn vastgesteld. De nieuwe matchdatum is nog niet bekend.

   

  De groepstrainingen van Waasland-Beveren met social distancing van vandaag en morgen werden alvast geschrapt. "De Freethiel blijft tot nader order gesloten, medewerkers werken van thuis uit", meldt Waasland-Beveren.

   

  "Om de privacy van de spelers, medewerkers en hun omgeving te garanderen zal de identiteit niet worden gecommuniceerd. We wensen hen allemaal een spoedig herstel toe. We werken samen met de voetbalbond, Pro League en de lokale autoriteiten om de verspreiding tegen te houden."

   

  Dinsdag wordt Waasland-Beveren opnieuw getest. De resultaten van die test worden woensdag verwacht.