Ruben Bemelmans test positief op corona en past voor ATP-Antwerpen

  Ruben Bemelmans.

  Ruben Bemelmans ziet de European Open in Antwerpen aan zijn neus voorbijgaan. De nummer 219 van de wereld heeft een positieve coronatest afgelegd.

  "Twee dagen geleden onderging Ruben een COVID-19-test, die uiteindelijk positief blijkt. Ruben kan dus niet deelnemen aan ons evenement", zegt toernooidirecteur Dick Norman.

   

  Bemelmans (ATP-219) had een wildcard gekregen voor de hoofdtabel van de European Open.  

   

  Norman: "We zijn, ondanks de afzegging van Ruben, heel blij dat het toernooi mag doorgaan. We hebben heel hard gewerkt om het toernooi coronaproof te maken, in samenwerking met de diverse overheden."

   

  "We gaan tussen elke bubbel 2 stoeltjes vrijlaten, zodat de mensen op meer dan 1,5 meter van elkaar zitten. Daarnaast passen we onze uren aan: we beginnen 's middags om 12u in plaats van 14 uur, zodat de mensen 's avonds op tijd kunnen vertrekken en de avondklok geen spelbreker is."

   

  "Er zullen 7 Belgen aan het toernooi deelnemen, met David Goffin op kop, het dubbeltoernooi meegerekend. Naast Goffin doen mee: Kimmer Coppejans, Zizou Bergs en in het dubbel Gillé-Vliegen, Michael Geerts en Yannick Mertens."

  Goffin en andere Belgen kennen hun loting

  In de vooravond werd er geloot. David Goffin (ATP-14), vrij in de 1e ronde, neemt het in 2e ronde op de Italiaanse wildcardspeler Luca Nardi (ATP-917) of een qualifier. Als het eerste reekshoofd hersteld is van corona, speelt hij donderdag.

   

  Kimmer Coppejans (ATP 171) staat in de 1e ronde tegenover de Fransman Ugo Humbert (ATP 38). Zizou Bergs (ATP 528), die net als Coppejans een wildcard kreeg, ontmoet de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP 45). Bergs kreeg de wildcard van Ruben Bemelmans (ATP 219).

   

  De Fransman Richard Gasquet (ATP 53), die in 2016 de eerste editie van het toernooi in Antwerpen won, treft in de openingsronde het Australische talent Alex de Minaur (ATP 29).

   

  In de kwalificaties neemt Michael Geerts (ATP 391) het op tegen de Italiaan Salvatore Caruso (ATP 77).  Sander Gillé en Joran Vliegen staan in de 1e ronde van het dubbelspel tegenover de Serviër Nikola Cacic en de Braziliaan Marcelo Demoliner. Michael Geerts en Yannick Mertens spelen tegen het Amerikaans-Italiaanse duo Zane Khan/Luca Nardi.

   

  De kwalificaties starten zondag, de matchen van de hoofdtabel maandag. Er mogen dagelijks 1.500 toeschouwers afzakken naar het European Open, mits het respecteren van de coronamaatregelen.