Contract van Robinho met Santos is na enkele dagen al verscheurd

  Robinho, toen hij voor Milan speelde, met de Braziliaanse vlag.

  De vernieuwde romance tussen de Braziliaanse aanvaller Robinho en Santos is van korte duur geweest. Van zeer korte duur. De 36-jarige Robinho ondertekende vorig weekend een contract, maar dat is nu al ontbonden.

  Robinho is een man die controverse oproept. De 100-voudige international is/was op het veld niet altijd een toonbeeld van inzet en overgave, en liet zich naast de lijnen ook al een paar keer van zijn minst fraaie kant zien.

   

  Zo hangt Robinho in Italië een rechtszaak boven het hoofd. In 2017 werd hij door een Italiaanse rechter veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor deelname aan een groepsverkrachting in een Milanese nachtclub.

   

  Tegen die uitspraak tekende Robinho beroep aan, want hij zegt dat hij onschuldig is. Maar Robinho heeft zijn verleden niet mee, want in 2009 werd hij ook al eens beschuldigd van verkrachting, toen hij nog voor Manchester City speelde. Daar werd hij toen wel voor vrijgesproken.

   

  Toen Robinho vorige week zijn toekomst - voor de 4e keer - aan Santos verbond, lokte dat bij fans en sponsors van de club heel wat protest uit. Het is onder druk van dat protest dat het contract tussen Robinho en Santos nu wordt opgeschort.

  Tweet van Santos: "Robinho kan zich nu op zijn rechtszaak in Italië concentreren"