Clement: "Ik kan die strafschoppen niet uitleggen aan mijn spelers"

  Philippe Clement heeft nog wat vragen voor de scheidsrechters.

  Na een aantrekkelijke topper tussen Standard en Club Brugge waren de twee penaltyfases voer voor discussie. Club-coach Philippe Clement kon er kop noch staart aan vinden. "Hopelijk kan iemand in de perszaal het me uitleggen", zei hij.

  De bal ging twee keer op de stip voor Standard: eerst voor een fout op Zinho Vanheusden, dan voor een handsbal van Rits. Maar bij beide fases konden wel wat vraagtekens worden geplaatst.

   

  "Ik voel dat Mechele me raakt en ik val", zei Standard-aanvoerder Zinho Vanheusden over de eerste strafschop. "Als de scheidsrechter fluit, is het penalty zeker... Of ik de strafschop uitlok? Ik wil scoren, hé", blijft hij mysterieus. 

   

  Over de tweede strafschop kon nog wat langer worden gediscussieerd, aangezien de bal via de buik van Rits tegen zijn arm ging. "En dan is het geen strafschop zeker?", vroeg ook Vanheusden zich af. "Dat is dan goed voor ons en jammer voor Brugge."

  Of ik de strafschop uitlok? Ik wil scoren, hé.

  Zinho Vanheusden

  Clement: "Twee onterechte strafschoppen"

  Philippe Clement vond het jammer om na "een propagandamatch voor het Belgische voetbal" te moeten praten over de strafschopfases. "Het is heel moeilijk om een wedstrijd op Standard te winnen, zeker als je twee strafschoppen tegen krijgt die onterecht zijn", opende de Club-coach.

   

  "Bij de eerste strafschop zoekt Zinho Vanheusden zelf het contact op. Maar dan kan je nog discussiëren over de intentie."

   

  "Die tweede strafschop is nog een stuk moeilijker. Ik hoop dat iemand me kan helpen, want ik kan aan mijn spelers niet uitleggen waarom daar een penalty wordt gefloten. Hopelijk kan iemand in de zaal het me wel uitleggen."

   

  "Als je de beelden bekijkt en als de lijnrechter zegt dat het geen strafschop is, dan is het moeilijk om uit te leggen. Het resultaat is dan ook een teleurstelling."

  Beoordeel zelf: strafschop of niet?