"Ik ga me heel hard vervelen nu de voetbalkantines weer sluiten"

  De kantine-vrijwilligers van voetbalclubs zijn al minstens 4 weken werkloos.

  De voetbalkantines moeten na dit weekend dicht. Dat is een belangrijke bron van inkomsten die wegvalt. Hoewel jeugdvoetbal nog mag, vragen veel clubs zich af of het financieel en organisatorisch nog wel haalbaar is.

  KFC Mandel United speelt in Izegem. Een Journaal-ploeg trok vanochtend naar het gloednieuwe complex om er te peilen naar de sfeer bij de club nu de coronacijfers almaar stijgen en er nieuwe maatregelen afgekondigd zijn.

   

  Zo zullen alle horeca-zalen vanaf maandag voor 4 weken de deuren moeten sluiten. Een harde klap ook voor voetbalclubs die voor hun inkomsten grotendeels afhankelijk zijn van drank- en eetverkoop.

   

  "Een kantine is een slagader voor een voetbalclub, zeker op ons niveau", zegt Stijn Naessens, sportief verantwoordelijke van Mandel United.

   

  "De horeca-inkomsten bedragen de helft van onze totale inkomsten. Als je die inkomsten niet hebt, wordt het heel moeilijk. In maart dachten we dat het een tijdelijk probleem was, maar het is een structureel probleem aan het worden met een enorme impact die we niet zelf kunnen oplossen."

   

  "De contracten voor spelers en trainers zijn afgesproken voor de eerste lockdown. Daarna volgde een tweede lockdown en nu dit. Dit gebrek aan inkomsten kunnen we nooit meer goedmaken."

  Bekijk het stuk uit Het Journaal:

  Het volledige interview met Stijn Naessens: