Pieter Timmers moet 50m vrij vanavond laten schieten door pink uit kom

  Pieter Timmers werkt in Hongarije zijn laatste wedstrijden als zwemmer af.

  Kleine tegenslag voor Pieter Timmers, die vandaag de laatste maand van zijn carrière aansnijdt met de International Swimming Cup. Timmers kwam gisteravond ten val in het zwembad, waardoor zijn pink uit de kom is gegaan. Hij zegt af voor de 50m vrij vanavond in Hongarije, maar doet wel mee met de 2 aflossingsnummers om zijn ploeg niet in de steek te laten.  

  Timmers viel, omdat hij verplicht zijn slippers uit moest doen, waarna een gladde zone hem verraste. Zijn pink ging uit de kom. Door de uitgerokken ligamenten kon hij gisteravond niet meer zwemmen, dat was te pijnlijk.

   

  Hij had op de openingsdag van de lucratieve ploegencompetitie normaal de 50m vrij, de 4x100m vrij en de 4x100m wissel moeten zwemmen. Hij laat de 50m vrij aan zich voorbijgaan, maar zal noodgedwongen wel in het bad duiken voor de 2 estafettes.

   

  Vanochtend zwom Timmers niet in, dat doet hij pas vanavond net voor de wedstrijd. Na de race bekijkt de olympische vicekampioen van Rio of hij morgen zoals oorspronkelijk gepland de 100m vrij en 4x100 mixed relay zwemt.

   

  Timmers rekent erop dat de schade beperkt blijft en dat het vanavond al een pak beter zal gaan.

  Om de 5 dagen testen, individueel eten

  Het ISL-toernooi duurt een maand. En dat vergt heel wat coronageregel. Zo onderging Timmers een coronatest voor het vertrek. Ook bij aankomst werd hij getest, net als 3 dagen erna. Voorts zal hij het hele toernooi, dat tot 22 november duurt om de 5 dagen getest worden.

   

  Zwemmers verblijven enkel in het zwembad en op de hotelkamer, op een eiland in Boedapest, om de bubbel te kunnen garanderen. Verder wordt de temperatuur gemeten bij de ingang van het hotel en het zwembad, eet iedereen individueel en wordt er gewerkt met vragenlijsten.