KBWB over Verbrugghe: "We bekijken of combinatie bij de federatie haalbaar blijft"

  Bondsvoorzitter Tom Van Damme en Rik Verbrugghe.

  Gaat de Belgische Wielerbond op zoek naar een nieuwe bondscoach? Rik Verbrugghe heeft toegehapt op een aanbod van Israel Start-Up Nation, maar die WorldTour-ploeg gunt Verbrugghe een duobaan als bondscoach. De KBWB bestudeert de komende weken of het ingaat op die opening.

  "Rik Verbrugghe, bondscoach van de U23 en de eliterenners bij Belgian Cycling, meldde de federatie dat hij ingaat op een aanbieding van Israel Start-Up Nation, om bij dat team aan de slag te gaan als sportief manager", schrijft de Belgische wielerbond in een mededeling.

   

  "Belgian Cycling feliciteert Verbrugghe met die wending in zijn carrière en beraadt zich de komende weken over de vraag of de combinatie met zijn werkzaamheden bij de federatie in de toekomst haalbaar blijft."

   

  "Belgian Cycling neemt de tijd om alles rustig op een rijtje te zetten. Daarbij worden een aantal criteria bekeken, onder meer op sportief, organisatorisch en financieel vlak."

   

  "Om die evaluatie in alle sereniteit te laten verlopen onthoudt de federatie zich voorlopig van verder commentaar."

   

  "Ik hoop dat ik de kans krijg om te blijven werken bij Belgian Cycling", reageert Verbrugghe op Twitter. "Zo kunnen we samen streven naar mooie resultaten op het WK in Leuven en/of Tokio."