De sterren voor de Ronde van Vlaanderen: duel der lage landen?

  De keuze van onze jury.

  Vandaag vallen alle maskers af in de Ronde van Vlaanderen. Onze juryleden hebben in hun glazen bol gekeken. Wie zijn volgens hen de grootste favorieten om Vlaanderens Mooiste 2020 op hun erelijst te zetten?

  ***

  Het eerste bankje bevat geen verrassingen. Wout van Aert won op 1 augustus de Strade Bianche, maar lijkt nog altijd over die wonderbenen te beschikken.

   

  Ook in Gent-Wevelgem was hij (wellicht) de sterkste man in koers, maar Van Aert liet zich te veel meeslepen in het spel met Mathieu van der Poel.

   

  Na een ietwat wisselvallige tweede seizoenshelft is de Ronde van Vlaanderen hét hoofddoel van de Nederlandse kampioen.

   

  Krijgen we tussen Antwerpen en Oudenaarde een onvervalste titatenstrijd tussen de twee rivalen?

  **

  Julian Alaphilippe debuteert, maar met alle kennis binnen Deceuninck-Quick Step mag die relatieve onbekendheid met de Vlaamse hellingen geen hinderpaal vormen. De laatste wereldkampioen die de Ronde won? Peter Sagan in 2016.

   

  Mads Pedersen was vorige zondag in Gent-Wevelgem sluw én sterk. De Deen bewees twee jaar geleden al met een 2e plaats dat hij gemaakt is voor het Vlaamse werk. Zijn sprint is een extra wapen.

   

  Vorig jaar verraste Alberto Bettiol vriend en vijand met zijn solo na de Oude Kwaremont. De Italiaan blinkt soms uit in afwezigheid, maar lijkt net op tijd klaar om zijn rugnummer 1 te eren.

  *

  In het trosje met 1 ster vaardigt Sunweb twee klanten af, al verliep hun laatste rechte lijn hobbelig.

   

  Soren Kragh Andersen kwam ten val in Parijs-Tours, Tiesj Benoot miste Gent-Wevelgem na een corona-alarm. Blijven ze zondag wel gespaard van alle onheil?

   

  Wie pech zegt, zegt Oliver Naesen. De voormalige Belgische kampioen viel in de BinckBank Tour én in Gent-Wevelgem. Is hij verlost van alle kwaaltjes om (eindelijk) de stap naar die grote klassieke zege te zetten?

   

  Het volledige podium van het WK in Yorkshire 2019 zit in dit sterrenensemble. Mads Pedersen eet aan een andere tafel, Matteo Trentin en Stefan Küng dineren samen.

   

  De Italiaan hoeft geen rekening te houden met Greg Van Avermaet, de Zwitser illustreert steeds vaker dat hij meer is dan louter een toptijdrijder.