Sweeck zal Belgische driekleur verdedigen zonder steun van fans

    Laurens Sweeck verdedigt zijn Belgische titel.

    Het BK veldrijden in Meulebeke wordt georganiseerd zonder publiek. Maar voor de renners is er wel goed nieuws: er zijn op 9 en 10 januari wedstrijden voor alle leeftijdscategorieën. Het parcours van de Berencross wordt voor het BK ook vernieuwd, zo worden er twee kunstmatige heuvels aangelegd.

    De organisatie betreurt het feit dat er geen supporters of VIP's kunnen worden toegelaten tijdens het weekend van het BK. "Maar de maatregelen zijn in het belang van alle mensen, met aandacht voor de sportsector", klinkt het. "Het BK blijft een uniek moment om Meulebeke in de kijker te zetten."

     

    Voor de wedstrijd wordt het parcours van de Berencross vernieuwd. De omloop van om en bij de 2.800 meter wordt uitgebreid met het domein Ter Bocht, met daarin twee kunstmatige heuvels van 4 en 8 meter. De start zal gegeven worden op de atletiekpiste. De finish is voor het eerst op de Ter Bochtlaan.