Sterk werk: Loena Hendrickx viert comeback na 1,5 jaar met topscore in korte kür

  Loena Hendrickx maakt een straffe comeback.

  Met een overtuigende korte kür is Loena Hendrickx in Boedapest teruggekeerd in het mondiale kunstschaatsen. Na 1,5 jaar blessureleed verbeterde de 20-jarige Hendrickx meteen haar topscore in de korte kür: 72,18 punten.

  De Budapest Trophy is Hendrickx' eerste optreden in een wedstrijd in 1,5 jaar. Als gevolg van een reeks blessures kon ze niet eerder in actie komen.

   

  Maar het leek alsof ze nooit was weggeweest. De 20-jarige uit Arendonk reed een vlekkeloos kort programma. De eerste sprongen waren nog wat voorzichtig, maar naarmate de kür vorderde schaatste ze meer ontspannen.

   

  Loena Hendrickx verliet opgelucht het ijs en er volgde een innige omhelzing met broer en coach Jorik.

   

  Haar score mocht er dan ook zijn: 72,18 punten. Daarmee voert ze het klassement aan. Bovendien verbetert ze zo haar 2 jaar oude persoonlijk record in de korte kür met 0,68 punten. Een straffe comeback. 

   

  Het toernooi in Boedapest wordt zaterdag afgesloten met het vrije programma.