Geen nummer 9 voor Lukaku, wel nummer 10: "Een ode aan mijn moeder"

  Romelu Lukaku speelde tegen IJsland met rugnummer 10.

  Met twee doelpunten tegen IJsland heeft Romelu Lukaku zich woensdagavond andermaal tot matchwinnaar gekroond bij de Rode Duivels. De spits van Inter wil met België naar de Final 4 van de Nations League en legde na afloop ook uit waarom hij met rugnummer 10 voetbalde in IJsland.

  In afwezigheid van Eden Hazard mocht Leandro Trossard tegen Ivoorkust en Engeland rugnummer 10 dragen, maar in IJsland speelde Romelu Lukaku plots met de 10. Leandro Trossard voetbalde dan weer met de 9, het vertrouwde rugnummer van Lukaku.

   

  "Dat was voor mijn moeder", legt Lukaku uit. "Ze was jarig op 10 oktober. Als het mogelijk is speel ik graag met nummer 10 of met nummer 9. Dit was dus een ode aan haar, zonder dat ze het wist."

   

  Over de wedstrijd was de aanvaller tevreden. "Het is niet makkelijk om hier te spelen. Het was een moeilijke match. Na het tegendoelpunt hebben we goed gereageerd", klinkt het.

  We willen naar de Final 4, want het zou wel mooi zijn om eens een prijs binnen te halen.

  Romelu Lukaku

  "Zelf probeer ik altijd in functie van de ploeg te spelen. Vorig jaar haalde ik een niveau dat ik nog nooit gehaald had en nu ben ik weer op zoek naar het volgende. Ik probeer elke dag beter te worden. Ik wil zoveel mogelijk scoren en winnen."

   

  "Vandaag was het belangrijk om te winnen. We willen naar de Final 4. Voor de prestige, maar ook omdat het wel mooi zou zijn om eens een prijs binnen te halen. Met deze kern moeten we naar de Final 4."

   

  "De nederlaag van Engeland is natuurlijk ook goed nieuws. Ik denk dat de Engelsen ook wel weten dat wij misschien wel de sterkste ploeg zijn. We hebben nu de kans om het thuis af te maken, hopelijk met supporters. Het zou mooi zijn om thuis revanche te nemen voor die spijtige nederlaag."

  "Nummer 10 was ode aan mijn moeder" (video © KBVB)