Zeven coronabesmettingen bij Waasland-Beveren, wat met match tegen Oostende?

  Het coronavirus heeft Waasland-Beveren flink te pakken. De club telt zeven positieve gevallen in de spelerskern, die meteen in quarantaine werden geplaatst. Maandag zou Waasland-Beveren in actie komen tegen KV Oostende.

  De match van Waasland-Beveren tegen KV Oostende van komende maandag komt daarom ook in het gedrang. Het protocol van de Pro League en het bondsreglement zegt dat een club vanaf 7 positieve coronabesmettingen  binnen de A-kern uitstel van de match kan aanvragen.

   

  "Naar aanleiding van één positief coronageval bij Waasland-Beveren werden gisteren nieuwe Covid-19 testen uitgevoerd bij de A-kern, technische staf en medewerkers van Waasland-Beveren", reageert de club.

   

  "Hieruit bleek dat zeven spelers van de A-kern positief hebben getest op het coronavirus. De medewerkers en technische staf legden gelukkig een negatieve test af. Alle positieve gevallen zijn meteen in quarantaine gegaan, zij verkeren ook in goede gezondheid."

   

  Waasland-Beveren schrapt de groepstraining van vandaag, de spelers krijgen een individueel programma. Om welke spelers het gaat, gaf de club om privacyredenen niet mee.