Bondscoach-in-nood Vidarsson: "Van Luxemburg via Lokeren en Londen naar IJsland"

  Na een hectische nacht zit Arnar Vidarsson vanavond op de IJslandse bank.

  In IJsland staan de Rode Duivels vanavond voor een nieuwe opgave in de Nations League. Weliswaar zonder de voltallige IJslandse staf op de bank, na een positieve coronatest gisteren. Gelukkig voor de IJslanders konden ze in allerijl nog een beroep doen op Arnar Vidarsson als bondscoach-in-nood, al had dat heel wat voeten in aarde.

  Na de 2-1-nederlaag tegen Engeland van afgelopen zondag proberen de Rode Duivels vanavond in Reykjavik het goede gevoel terug te vinden. Voor de IJslanders was het sowieso al een stevige opgave, maar het coronavirus besloot er gisteren nog een schepje bovenop te doen.


  Na een positieve coronatest van een van de medewerkers is de volledige sportieve staf van IJsland in verplichte quarantaine gegaan. De IJslanders moeten daarom vanavond een beroep doen op Arnar Vidarsson als interim-coach. Tussen de hectiek door reageerde Vidarsson deze middag aan de telefoon op Radio 2.

  "Gelukkig had ik een heel goede taxichauffeur"

  "Ik ben net geland in IJsland na een avontuur deze nacht", vertelt Vidarsson. Ik had gisteren een wedstrijd in Luxemburg met de IJslandse beloften. Na de wedstrijd vernam ik dan het nieuws dat de staf van de eerste ploeg in quarantaine zat en dat de bond wou dat ik zo snel mogelijk naar IJsland kwam om de ploeg te helpen vanavond."

   

  "Ik moest gisterenavond dan van Luxemburg naar Lokeren, om mijn wagen af te zetten", vertelt Vidarsson, die in de Oost-Vlaamse stad woont. "Gelukkig had ik een heel goede taxichauffeur die mij naar de luchthaven van Luton in London heeft gebracht. Daar had ik dan deze ochtend een vlucht naar IJsland."

  IJslands bondscoach Erik Hamrén zal vanuit een VIP-box de match moeten volgen.

  Een opluchting voor Vidarsson is wel dat al het voorbereidend werk op de interland tegen België al gebeurd was. "Ik moest mijn eigen ploeg niet meer opstellen. Het gaat vooral om het feit dat er een trainer op de bank moet zitten met de juiste licentie en dat er iemand is die mentale steun kan bieden."


  "Ik zal ook telefonisch in contact staan met bondscoach Hamrén en met de assistent-coach. Zij zullen ook de wedstrijd kunnen volgen vanuit een VIP-box in het stadion. Zij worden met speciaal vervoer naar het stadion gebracht, maar dus wel in een quarantaine-box."

  "Ik ken de Belgen goed, dat kan handig zijn"

  De Rode Duivels zullen het vanavond zonder een rist aan sterkhouders moeten doen. Onder andere Courtois, de Hazard-broers, Mertens, De Bruyne en Vertonghen zijn er niet bij. Geeft dat de IJslanders hoop?

   

  "Ik denk dat dat ons sowieso wel kan helpen. Dat zijn gewoon wereldtoppers. Jammer genoeg voor ons zitten er nog andere wereldtoppers in de Belgische selectie, dus het zal gewoon heel erg moeilijk worden."

   

  "We wonnen vorige week een belangrijke wedstrijd tegen Roemenië, dat was voor ons prioriteit. Vanavond is het gewoon een leuke ervaring en opportuniteit om ons te meten met de besten van de wereld. Ik ken de Belgische spelers natuurlijk wel goed, dus dat is wel handig."