Uithaal voorzitter Croonen richting ref kost Genk 2.500 euro

  Genk-voorzitter Peter Croonen ging na de wedstrijd tegen Oostende even zijn boekje te buiten.

  Het Disciplinair Comité van de KBVB heeft Racing Genk beboet met 2.500 euro, omdat enkele bestuursleden - waaronder voorzitter Croonen - na de competitiewedstrijd tegen KV Oostende (2-2) ref Nicolas Laforge hebben belaagd. "Dergelijk wangedrag is onaanvaardbaar", besloot het Comité.

  Ref Nicolas Laforge en zijn wedstrijdafgevaardigde hadden een rapport opgemaakt over een incident in de spelerstunnel van Genk na de competitiewedstrijd tegen Oostende op speeldag 7.

   

  Daarin hadden ze het over een "totaal gebrek aan respect tegenover het scheidsrechtersteam". Voorzitter Peter Croonen, ondervoorzitter Mathieu Cilissen en bestuurder Herman Nijs zouden hun ongenoegen over de rode kaart voor Bastien Toma geuit hebben. Op Laforges verzoek om kalm te blijven, zou er op agressieve wijze "schandalig" geroepen zijn. 

   

  Het Bondsparket vervolgde KRC Genk, omdat de drie bestuurders eigenlijk niet in de neutrale zone mogen komen en verweet de Limburgers dus een gebrekkige wedstrijdorganisatie. Procureur Patrick Bowman wees bovendien op de voorbeeldfunctie van het drietal en op de imagoschade voor het Belgisch voetbal. Daarom vorderde hij een boete van 2.500 euro.     

   

  "De handelswijze van de bestuursleden getuigt van een gebrek aan respect voor scheidsrechterlijke beslissingen. Een voorzitter en ondervoorzitter mogen zich niet laten meeslepen door hun emoties. Dergelijke wangedrag is onaanvaardbaar en om een duidelijk signaal te geven, is een sanctie nodig", besloot het Disciplinair Comité.