Ga naar de inhoud

Merlier na akkefietje met toekomstig ploegmaat Philipsen: "Had benen om te winnen"

 wo 14 oktober 2020 17:48
Merlier en Philipsen
Tim Merlier en Jasper Philipsen schelden elkaar even de huid vol.

Tom Boonen (2006) blijft voorlopig de laatste Belgische winnaar van de Scheldeprijs. Tim Merlier en Jasper Philipsen waren nochtans kanshebbers, maar ze hinderden elkaar in de sprint.

Zowel Tim Merlier als Jasper Philipsen maakte met brede handgebaren zijn ongenoegen duidelijk na de finish in Schoten. "Ik heb mijn sprint niet kunnen rijden en dat is frustrerend", verwoordt Merlier het.

 

"Ik werd nochtans perfect gebracht. Maar net wanneer ik wou aangaan, kwamen ze van UAE voorbij (met name Jasper Philipsen, die volgend seizoen samen met Merlier voor Alpecin-Fenix rijdt, red). Ik kreeg een zet in mijn zij en ging bijna onderuit."

 

"Ik was meteen al mijn snelheid kwijt en net dan kwam Ewan als een pijl uit een boog voorbijgeschoten. Een jammerlijke zaak. Ik had nochtans de benen om te winnen. Dat is sprinten, zeker?"

Philipsen: "Ben gefrustreerd, dit was mijn laatste koers in België voor UAE"

Jasper Philipsen was "gefrustreerd" na zijn spurt. "Ik wachtte te lang in de sprint en werd ingesloten. Het was een eer om Alexander Kristoff als lead-out te hebben vandaag."

 

"Het was mijn laatste koers in België voor het team, dus ben ik teleurgesteld met mijn vijfde plek."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.