Ga naar de inhoud

Napoli kent straf: 3-0-nederlaag tegen Juventus en 1 punt aftrek

De ploeg van Dries Mertens gaat in beroep tegen de beslissing.

De Italiaanse profliga heeft Napoli gestraft, omdat het na 2 positieve coronagevallen niet afgereisd was naar Turijn om tegen Juventus te spelen. Napoli verliest het duel met 3-0 en krijgt ook een punt in mindering.

Het waren vreemde toestanden 10 dagen geleden in de Serie A. Napoli was niet naar Turijn getrokken en vroeg om de wedstrijd uit te stellen, nadat de plaatselijke gezondheidsautoriteiten de spelers en de staf hadden opgelegd in quarantaine te gaan na 2 positieve coronagevallen in de selectie. 

 

De Italiaanse profliga stelde toen echter dat de wedstrijd wel gewoon zou doorgaan. Volgens het geldende protocol kan een team aantreden wanneer het over 13 negatief geteste spelers beschikt, onder wie één doelman. 

 

Juventus wist dat Napoli niet naar Turijn was afgezakt, maar deed alsof de match toch zou doorgaan. Toen Napoli op het voorziene aftrapuur niet op het veld verscheen, was het helemaal zeker dat er niet zou worden gevoetbald.

 

De profliga oordeelt nu dat er geen sprake was van "overmacht" waardoor Napoli de verplaatsing niet kon maken. De club van Rode Duivel Dries Mertens verliest de match met 3-0 en wordt een punt afgetrokken in het klassement. 

 

Daardoor staat Juventus nu 4e in de Serie A met 7 punten. Napoli staat op de 8e plaats met 5e punten. Napoli liet eerder wel al weten in beroep te zullen gaan tegen een ongunstige beslissing.