Ga naar de inhoud

Cyriel Dessers debuteert voor Nigeria met puntendeling tegen Tunesië

Dessers speelde zijn eerste minuten in het shirt van Nigeria.

Racing Genk-spits Cyriel Dessers heeft dinsdagavond zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Nigeria. De Nigeriaanse Belg mocht een kwartier voor tijd invallen in een oefenpot tegen Tunesië, maar bleef met zijn ploeg steken op een 1-1-gelijkspel.

Vorige week vrijdag verloor Nigeria vriendschappelijk met 0-1 van Algerije, met Dessers nog negentig minuten op de bank. Gisteren gunde Nigeriaans bondscoach Gernot Rohr de Genk-spits wél zijn eerste minuten in het truitje van de Super Eagles.

 

Dessers werd geboren in België en werd eerder al geselecteerd voor de Belgische beloften, maar via zijn Nigeriaanse moeder kon de spits ook uitkomen voor het Afrikaanse land.

 

In België speelde de jonge Dessers voor OHL en Lokeren, waarna hij richting Nederland trok. Na enkele succesvolle seizoenen bij Breda en Utrecht brak hij vorig jaar volledig door bij Heracles Almelo. Dessers werd met 15 doelpunten topschutter van de Eredivisie, waarop hij een transfer naar Genk versierde voor zo'n slordige 4 miljoen euro.

Dessers op Twitter: "Trots en vereerd om voor Nigeria te mogen spelen"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.