Voetbal Vlaanderen legt alle matchen in het amateurvoetbal stil

Het voetbal in Vlaanderen valt even stil.

De Raad van Bestuur van Voetbal Vlaanderen heeft beslist om per direct alle wedstrijden in de amateurcompetities stil te leggen. Voetbal Vlaanderen vindt het met de huidige maatregelen onmogelijk om veilig wedstrijden te organiseren. Ook de Franstalige tegenhanger van Voetbal Vlaanderen volgt dit voorbeeld.

Gisteren liet Marc Van Craen, de voorzitter van Voetbal Vlaanderen, al uitschijnen dat het met de nieuwe, verstrengde maatregelen erg moeilijk zou worden om nog wedstrijden te organiseren in het veldvoetbal.

 

Die visie werd vandaag gevolgd door de Raad van Bestuur en nadien ook door de Franstalige tegenhanger van Voetbal Vlaanderen. "De competities van 2e amateur (officieel 2e nationale) tot 4e provinciale en het recreatieve voetbal wordt voor onbepaalde duur gestaakt", bevestigt Van Craen.

 

"Jeugdwedstrijden tot de U17 blijven wel nog toegestaan en ook vriendschappelijke matchen laten we toe, als ze  tenminste in de eigen regio plaatsvinden."

 

Het verschil tussen officiële matchen en vriendschappelijke matchen is het gebruik van de kleedkamer. "Je mag die functie niet onderschatten tijdens competitiematchen. De kleedkamer vormt een essentieel onderdeel, ook voor onder meer besprekingen. Dat heb je met vriendschappelijke matchen minder. Bovendien zijn de verplaatsingen bij die laatste minder ver."

 

"De economische gevolgen van deze beslissingen zullen al bij al nog wel meevallen. Er zijn minder inkomsten, maar spelers hoeven ook niet meer betaald te worden."

 

De jeugdvoetballers worden van dit alles ontzien. "We willen de jeugd nog altijd een perspectief geven. Dat mentale aspect werd tijdens de vergadering benadrukt."