Peter Van Petegem over Greg Van Avermaet: "Persoonlijk zou ik niet starten"

  Zien we Greg Van Avermaet toch nog in de Ronde van Vlaanderen?

  Na zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik beslist Greg Van Avermaet (CCC) vrijdag of hij alsnog aan de start staat van de Ronde van Vlaanderen. Is dat überhaupt haalbaar? "Als renner wil je soms dingen doen tegen beter weten in", zegt Bram Tankink in Vive le Vélo. 

  3 gebroken ribben, een lichte klaplong, een gebroken ruggenwervel en een schouderblessure. Dat was de schade voor Greg Van Avermaet en toch sluit hij nog niet uit dat hij zondag aan de start staat van de Ronde van Vlaanderen. Al is de kans eerder klein.

   

  "Zijn val is nu zo'n 10 dagen geleden. Het zal er wat vanaf hangen hoe vaak en hoe lang hij op de fiets heeft gezeten", zegt Van Petegem. "Ik denk niet dat hij zal starten als hij niet 100% is. De vraag is: wat is 100%? Persoonlijk zou ik niet starten. De rug is heel belangrijk bij het fietsen."

   

  Bram Tankink pikt in: "Volgens mij kan hij na zo'n val niet 100% zijn. Zo'n blessure... Nu, het is bij Greg zo dat hij niet de plaats van een andere renner af zou pakken door wel te starten. En als renner heb je ook -vaak tegen beter weten in- zoiets van: "Misschien heb ik toch nog een kansje"."

  Van Avermaet kan na zo'n val nooit 100% zijn.

  Bram Tankink

  Van Petegem: "Meerijden in dienst van Trentin zie ik Greg niet doen"

  Stelt Van Avermaet de beslissing uit omdat hij weet dat de kansen om de Ronde te winnen steeds schaarser worden? 


  "Het blijft de Ronde van Vlaanderen en die wil je altijd rijden", vertelt Van Petegem. "Zeker een klassiek renner als Greg. In dienst van zijn ploegmaat Trentin rijden zie ik hem dan ook niet doen. Voor CCC is het ook zo dat hun kopman weg is. Trentin is wel goed, maar ik zie hem niet meespelen. Greg wil gewoon zelf ooit winnen." 


  "Ach, met een beetje geluk hebben we over 6 maanden weer een Ronde van Vlaanderen", besluit Tankink met een lachje.

  Het fragment: