Roberto Martinez: "We klampen ons niet vast aan die nummer 1-positie"

Roberto Martinez: "De match tegen IJsland is niet in gevaar."

Morgen staan voor de Rode Duivels tegen IJsland niet alleen 3 kostbare punten voor de Nations League op het spel, maar ook de eerste plaats op de FIFA-ranking. Axel Witsel ligt daar iets meer wakker van dan bondscoach Roberto Martinez.

IJsland zal het morgen zonder bondscoach Erik Hamren langs de zijlijn moeten doen, want samen met zijn volledige technische staf is hij in quarantaine gegaan vanwege 2 positieve gevallen.

 

"Het maakt nog maar eens duidelijk dat we er alles aan moeten doen om besmetting te vermijden", zegt bondscoach Roberto Martinez. "Want nu gaat het heel snel rond. Maar bij ons is er geen probleem."

 

"Het is jammer dat de technische staf van IJsland zal ontbreken, maar het protocol van de UEFA is waterdicht. De match zelf is niet in gevaar."

 

Wat wel in gevaar is, is de eerste plaats van de Duivels op de FIFA-ranking. Bij verlies in IJsland en winst van Frankrijk speelt België de koppositie kwijt. "We willen ons daar niet aan vastklampen. Wat wél belangrijk is, is dat we ook in de toekomst aan de top kunnen meedraaien. Daar zijn we hier vooral mee bezig."

 

Door de vele belangrijke afwezigen (Vertonghen, Eden Hazard, De Bruyne, Mertens, Courtois) zullen jongere spelers weer kansen krijgen. "Dit is voor sommigen de kans om de rol van leider op te nemen. Maar dat wil niet zeggen dat onze speelstijl zal veranderen."

Witsel: "Waarom moesten we per se 3 matchen spelen?"

Terwijl Roberto Martinez zich niet wil vastklampen aan die 1e plaats op de FIFA-ranking hecht Axel Witsel er iets meer waarde aan. "Het is niet zo dat we er heel erg mee bezig zijn, maar we hebben het gisteren ook allemaal gelezen. We zouden toch graag zo lang mogelijk op 1 blijven staan."

 

Witsel beklaagt zich wel, net als Kevin De Bruyne eerder, of het onnodig zware programma voor de internationals. "Vooral die ene oefenmatch (tegen Ivoorkust) begrijp ik niet. Waarom moesten we per se 3 matchen spelen? Waar dient dat toe? Oktober wordt zo wel heel zwaar voor ons."