Ook Michael Matthews (Team Sunweb) verdwijnt uit Giro na positieve test

  Michael Matthews start niet meer in de 10e rit van de Giro.

  Ook Michael Matthews zal niet meer aan de start verschijnen van de 10e rit van de Ronde van Italië. De renner van Team Sunweb heeft tijdens de rustdag een positieve uitslag op zijn coronatest gekregen. Zijn ploegmaats kunnen wel allemaal in actie komen.

  Na Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) en de brigade van Mitchelton-Scott moet ook Michael Matthews de Giro verlaten. De Australische snelheidsduivel heeft positief getest op covid-19.

   

  "Hij vertoont momenteel geen symptomen, voelt zich gezond en zit nu in quarantaine", verklaart zijn ploeg.

   

  De ploegmaats van Matthews bij Team Sunweb kunnen wel allemaal een negatief testresultaat voorleggen en staan dus gewoon aan de start van de 10e etappe.

   

  "De ploeg zal alles van dichtbij monitoren, zo veel mogelijk discipline aan de dag leggen en het maximale doen", klinkt het. Het wil koste wat kost het scenario van Mitchelton-Scott vermijden, want met Wilco Kelderman hebben ze een kanshebber op de eindzege in hun rangen.

  Matthews: "Jammer dat het zo eindigt"

  Voor Michael Matthews zit de Giro er dus na 9 etappes op. "Ik ben ontgoocheld dat het zo eindigt na een fantastische eerste week met de ploeg", schrijft hij op Twitter.

   

  "Ik begin nu aan mijn quarantaine en hopelijk zit ik snel weer op de fiets. Ik ben blij dat mijn ploegmaats en een negatieve test hebben afgelegd en geen symptomen vertonen."