Mathijssen na verlies in Moldavië: "Toekomstige A-internationals moeten nu opstaan"

  Bondscoach Jacky Mathijssen is erg ontgoocheld na de nederlaag van de beloften in Moldavië. "We hebben de makkelijke weg (naar het EK) laten liggen."

  Na uitzonderlijke goede resultaten in de voorbije wedstrijden hebben de jongens van bondscoach Jacky Mathijssen het zelf uit handen gegeven in Moldavië.

   

  "Dit is een enorme teleurstelling", moest Mathijssen tijdens het virtuele persmoment na de wedstrijd toegeven. "Maar dat maakt ook deel uit van het voetbal. Het is nu aan ons om oorzaken te zoeken en over een maand (in Bosnië, red) te reageren."

   

  "Met de drie punten op zak had dat een relatief makkelijke verplaatsing kunnen worden, met de huidige situatie is het een ander verhaal. We hebben de makkelijke weg laten liggen. Met een zege hadden we die match in Bosnië anders kunnen aanpakken. Nu zal het de moeilijke weg worden. We hebben het voordeel terug aan Duitsland gegeven."

   

  "Nu is het aan de spelers om dan te reageren, in de hoop dat ze hieruit een les trekken. De echte toekomstige A-internationals moeten dan opstaan."

  Geen Vanheusden, Saelemaekers en Colassin na de rust: "Was zo afgesproken"

  Opmerkelijk was dat Jacky Mathijssen ondanks een achterstand zijn op papier misschien wel beste 3 spelers bij de rust binnenhield. Zinho Vanheusden, Alexis Saelemaekers en Antonio Colassin kwamen het veld niet meer op.

   

  "Dat was op voorhand zo afgesproken en dan moeten we ons daar, ongeacht de omstandigheden, aan houden. Je moet zorgen dat de spelers veilig en gezond terug naar hun clubs kunnen."

   

  "Alexis en Zinho speelden vorige week al een hele wedstrijd voor de Duivels, dus hadden we gezegd dat ze vandaag slechts 45 minuten moesten spelen. Die wissels hadden dus niets te maken met het feit dat de eerste helft niet goed was."