EK voetbal in 2021 achter gesloten deuren? "Het behoort tot de mogelijkheden"

  Worden de Rode Duivels volgend jaar Europees kampioen in een leeg stadion?

  Het zou kunnen dat het EK voetbal volgend jaar achter gesloten deuren zal plaatsvinden. Dat zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin in een interview met de Duitse zender ARD. "We hebben nu al verschillende scenario's in gedachten, maar aan het format met 12 speelsteden wordt voorlopig niet gesleuteld."

  Het is lang niet zeker dat we volgende zomer in een coronavrije wereld zullen leven en dat heeft ook gevolgen op de voorbereiding van het EK voetbal. Het toernooi had normaal dit jaar al moeten plaatsvinden, maar werd door corona al verschoven naar 2021.

   

  "We hebben verschillende scenario's in gedachten hoe we het kunnen organiseren, met en zonder fans, of met een gedeeltelijke bezetting van de stadions", zegt UEFA-voorzitter Ceferin. 

   

  Aan het format zal echter niet gesleuteld worden. Het is nog steeds de bedoeling dat EURO 2020 in 12 speelsteden doorgaat. Een bubbel, zoals vorige zomer in de Champions League en Europa League, ligt niet op tafel.

   

  Ceferin: "Momenteel plannen we alles zoals het voorzien was. Aan een bubbel denken we niet. In theorie kunnen we het toernooi wel in minder landen organiseren, of zelfs in één land. Als we willen, kunnen we dat. Het is een uitdaging, maar ik ben wel zeker dat het EK volgend jaar kan doorgaan."

  Aan een bubbel zoals in de Champions League en Europa League denken we voorlopig niet.

  Alexander Ceferin - UEFA-voorzitter