Club-aanwinst Lang zwaait Ajax uit: "Ik zeg het eerlijk: het is niet leuk"

  Noa Lang moet zich meteen tonen met het rugnummer 10.

  Noa Lang heeft zijn jeugdclub Ajax ingeruild voor Club Brugge. Toegegeven: met pijn in het hart. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik er geen moeite mee heb", vertelt de Nederlander aan de NOS.

  Na 7 jaar bij Ajax heeft Noa Lang (21) gekozen voor een avontuur bij Club Brugge. Een vertrek dat de jonge aanvaller nog altijd zwaar valt. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik er geen moeite mee heb", vertelt hij aan de NOS, die hem wist te strikken tijdens een training met Jong Oranje.

   

  "Ik zeg het je eerlijk: het is niet leuk. Ik sluit nu een groot hoofdstuk af in mijn leven. Als kleine jongen droomde ik van Ajax. Ik ben trots dat ik de eerste ploeg heb gehaald, maar er zat veel meer in."

  Als kleine jongen droomde ik van Ajax. Ik ben trots dat ik de eerste ploeg heb gehaald, maar er zat veel meer in.

  Lang vindt niet dat hij geslaagd is in Amsterdam, maar coach Erik ten Hag maakte duidelijk dat hij niet op meer speeltijd moest rekenen. "Ik kon wachten tot Dusan Tadic niet speelde, maar ik heb de eer aan mezelf gehouden en verder gekeken. Ik vind dat ik te weinig kansen heb gehad bij Ajax."


  Lang heeft ook nog geen afscheid kunnen nemen van Ajax. "Dat wilde ik wel, maar ik moest weg", zegt hij. Met een zelfgeschreven rapnummer neemt hij op zijn Instagram-pagina nog afscheid van "zijn" club.

  Lang: "Ik zal jullie nooit vergeten"

  Lang: "Ik moet me nog bewijzen bij Club Brugge"

  Noa Lang focust zich nu volledig op een doorbraak bij Club Brugge. Met het nummer 10 op zijn rug gespeld ligt de druk meteen hoog. "Ik moet me nog bewijzen", zegt hij. "Niemand heeft garantie op speeltijd, ook de nummer 10 niet. Ik moet het laten zien."

   

  Lang heeft ondertussen al wat opzoekwerk gedaan over zijn nieuwe werkgever. "Ik weet wel hoe groot Club Brugge is, maar ik heb toch even opgezocht hoe groot het stadion is, hoeveel landstitels de club heeft..."

   

  Dat Club Brugge de schertsnaam "boeren" krijgt - in Nederland de bijnaam van PSV - ligt nog wat gevoelig. "Blijkbaar ben ik nu een "boer". Het zij zo", grapt hij.