Clément Desalle stopt ermee: "Genoot steeds minder van leven als motorcrosser"

  Motorcrosser Clément Desalle heeft beslist er na dit seizoen een streep onder te trekken. Hij werd 3 keer vicewereldkampioen, maar had het de voorbije jaren moeilijk om nog op te boksen tegen de toppers.

  Clément Desalle is nog maar 31 jaar, maar toch geeft hij er al de brui aan. "Ik neem dit besluit om verschillende redenen, maar ik moet de regels die ik mezelf een tijdje geleden heb opgelegd respecteren."

   

  "Om eerlijk te zijn, het werd steeds moeilijker om te genieten van het leven en racen in de MXGP. Maar ik zal er altijd van houden om met een motor te rijden en zal dat ook blijven doen."

   

  "Ik ben blij voor alles wat de sport mij heeft geboden. Ik ben erg gelukkig dat ik van deze sport mijn beroep heb kunnen maken, iets waar ik als kleine jongen van droomde. Mijn andere droom, namelijk ooit wereldkampioen worden, heb ik helaas niet kunnen realiseren. Het zij zo. Bedankt aan iedereen die me gesteund heeft."