Vincenzo Nibali vreest vooral Wilco Kelderman: "Hij schittert momenteel"

  Vincenzo Nibali is de enige renner in de Ronde van Italië die al een eindzege in een grote ronde aan zijn riem heeft hangen. Hij hoopt in het zware tweede deel zijn ervaring te laten gelden, al vreest hij vooral Wilco Kelderman en de koude.

  Vincenzo Nibali won de ronde van zijn eigen land al 2 keer, met een 3e eindzege zou hij op de 4e plaats komen van de eeuwige ranglijst, naast onder meer Bartali, Hinault en Gimondi.

   

  Nibali staat na 9 ritten op een 5e plaats, weliswaar slechts op een kleine minuut van leider João Almeida. Hij weet dat er in de zware tweede helft wellicht met minuten gegooid zal worden.

   

  "De langere beklimmingen liggen me beter", zegt de 35-jarige Italiaan, die wel vreest dat de organisatie zal moeten bijsturen wegens de sneeuw of het weer. "De organisatie zal wel een plan-B of zelfs plan-C hebben."

   

  Nibali is op zijn hoede voor de steeds meer dalende temperatuur. "We zijn allemaal gestart met een heel laag vetpercentage. We zijn dus meer vatbaar voor de koude. Als het koud is, moet je je energieverbruik nog beter regelen."

  "Almeida weet zelf ook niet hoe ver hij kan geraken"

  Wie ziet Nibali als zijn grootste concurrent voor de eindzege. "Almeida doet het goed, maar niemand kent hem goed. Ik denk dat hij zelf ook niet goed weet waar hij kan eindigen", zegt hij over de roze trui. "Maar we zullen zeker nog veel van hem horen."

   

  Nibali vreest vooral de Nederlander Wilco Kelderman, de nummer 2 in de stand. Hij verwacht dat die misschien wel de derde hond kan zijn tussen hem en zijn rivaal Jakob Fuglsang. "Hij heeft op de Etna bewezen dat hij zich goed uit de slag kan trekken en gisteren schitterde hij ook op een droge aankomst."